![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, sprawdzałem w internecie i znalazłem taką funkcje settimeout
chodzi o to że chciałbym aby menu mi sie wysuwało
wszystko ok tylko że chciałbym zeby to było płynne, na różne sposoby wstawiałem już tu settimeout, ale nie dam rady chyba tego zrobić bez waszej pomocy. W ogole to nie wiem czy można coś takiego zrobić. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A po co się pier*** w takie rzeczy użyj gotwej biblioteki jquery, mootools i inne szukaj pod słowem kluczowym "slider".
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Grrrrrrr... Czy nikt nie widzi różnicy między setTimeout() a setInterval() ? Noż ludzie nazwa sama mówi za siebie, że jest to co innego i do czego innego służy.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no niby można skorzystać z gotowych bibliotek, ale takto niczego się nie nauczę
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no niby można skorzystać z gotowych bibliotek, ale takto niczego się nie nauczę ![]() No i tu sie mylisz koleszko. Teraz mało kto używa czystego JS. Naucz się podstaw JS a później weź się za jakąś bibliotekę. Bardzo wiele osób pisze teraz we fw do js bo szybciej i juz przetestowane po róźnymi przeglądarkami. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Bardzo wiele osób pisze teraz we fw do js bo szybciej i juz przetestowane po róźnymi przeglądarkami. Szybciej, ale gorzej. Poza tym wszystko odbywa się wolniej(sam kod działa wolniej). Nawigacja po DOM jest równie prosta w JS, nie wiem po co pchać tam selektory z CSS, podobnie jest z większością funkcji wykorzystywanym w frameworkach . Jedyny problem z programowaniem w czystym JS to różnica pomiędzy przeglądarkami, a ona nie jest na tyle duża, żeby było konieczne pchać różnego rodzaju framework-i. Wszystko da się napisać dużo lepiej(działa szybciej i krótszy kod) używając czystego JS i to, że wiele osób używa bibliotek to nie jest argument. Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 13:18 |