![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pytanie bo w manualu nie doczytałem tego
czy php i gd2 ma mozliwośc połączenia (zescalenia) dwóch zdjęć. Chodzi mi o to by były one obok siebie foto1 i do tego doczepione foto2 ![]() -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Tak.
Tworzysz nowy obrazek o odpowiednich rozmiarach. Potem imagecopy jednego zdjecia na nowy, a potem drugiego zdjecia na nowy. Kodu dokładnego nie podam, ale chwila kombinowania i bedziesz mial ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurde chwila się trochę przedłuża
![]() kombunowałem z przykładem z manuala
i jeden gif jest ok! w miejscu tego drugiego mam czarna plame ![]() -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W swoim kodzie ten drugi obrazek umieszczasz nie obok pierwszego, ale po przekątnej. Dlatego masz czarną plamę bo nic tam nie wklejasz. Spróbuj tak:
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
@grzegorz_g, wiesz, co to jest układ wspórzędnych i jak oblicza się położenie piksela na ekranie?
Jeśli nie, poczytaj na ten temat, a nie będziesz miał problemów z umieszczaniem obrazków w odpowiednich miejscach. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 72 Dołączył: 15.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie podałeś rozmiarów obrazka z którego chcesz kopiować więc skąd mam wiedzieć. Wybacz ale nie domyśliłem się, że chcesz kopiować ten sam obrazek dwa razy obok siebie. Poczytaj o tym co napisał blooregard i jak już napisałem zerknij co dokładnie oznaczają parametry funkcji imagecopy();
-------------------- Nawet świnka może wejść na drzewo kiedy jest chwalona :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:15 |