![]() ![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 4 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
Jestem w trakcie budowy pewnego serwisu (na silniku wordpressa) i mam problem z jedną rzeczą... Otóż chciałbym aby użytkownicy, którzy dodają nowy wpis mogli dołączyć plik wideo albo audio. Dodam że do dyspozycji jest serwer dedykowany.
Co trzeba zrobić ? - Stworzyć opcje dodawania nagrań audio i wideo do wpisu w wordpressie (użytkownik załącza plik do wpisu). - Połączyć powyższy skrypt z konwerterem (np. ffmpeg) zainstalowanym na serwerze dedykowanym. - Stworzyć flash playera, który odtworzy przekonwertowany plik. W skrócie: wrzuta.pl na wordpressie |
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%)
|
Przecież najnowszy wordpress domyślnie ma opcję wrzucania filmów i audio. :|
Ten post edytował bim2 19.03.2010, 16:23:13 -------------------- |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 4 Dołączył: 7.03.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
tak tylko nie wygląda to w taki sposób jak napisałem... nie ma tam konwertera i poza tym jest tam strasznie dużo opcji.. a użytkownik musi tylko podać ścieżkę i wysłać swój plik. Nic więcej nie musi umieć.
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%)
|
Czy jest to nadal aktualne?
-------------------- |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 02:08 |