![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam pytanie. otóż posiadam 3 pliki php. jeden to formularz dodania konia, zawierający między innymi pole płeć w której do wyboru jest jedna z 3 opcji. drugi to lista wszystkich rekordów w przyciskiem edytuj który odsyła do trzeciego który wybiera z bazy rekord o danym ID i umożliwia jego edycję. tak więc moje pytanie brzmi, co zrobić aby w tym formularzu pobierana zaznaczana była "odpowiednia" kropka radio buttona odpowiadająca płci. Wszystkie pozostałe wartości pobierane są za pomocą ["Select * From"] i Echo. Jeśli jako input mam text, to bez problemu wyświetla mi płeć, niestety nie wiem jak to zrobić z radio buttonami. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jeden to formularz dodania konia, zawierający między innymi pole płeć w której do wyboru jest jedna z 3 opcji. Nie znam się na koniach, ale zabrzmiało to jakby miały 3 płcie ;D nie ważne Zainteresuj się atrybutem checked dla inputa radio/checkbox -------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
gdzie $row to jest rekord pobrany z bazy danych. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm no w sumie nie płeć, ale wykładowca zażądał Wałacha obok Klaczy i Ogiera
![]() dzięki panowie, wszystko ładnie działa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 27.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobra , a jak zrobić jesli przyciski radio sa umieszczone w skrypcie php , mecze sie juz sporo i nie moge dojsc , ponizsze nie dziala ..... jak to poprawic
Ten post edytował majsterpstryk 4.06.2010, 15:14:37 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 28 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:43 |