![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 2 Dołączył: 31.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Posiadam u siebie na stronie pewny formularz HTML do która dochodzi dość spora kodu HTML i PHP. Ale opiszę z czym mam problem: Mianowicie użytkownik na samym początku korzysta z formularza HTML gdzie wpisuje swój login, hasło oraz wybiera jedną opcję z 5 możliwych.I chodzi aby do każdej opcji przypisać poszczególną wartość czyli np: Login: [Tutaj wpisz swój login] Hasło: [Tutaj wpisz swoje hasło] Sport: [Pływanie] [ Piłka nożna] [ Koszykówka] [ Skoki Narciarskie] I teraz kiedy użytkownik wybierze skoki to do bazy doda się wartość 4. I właśnie mam problem jak napisać system który ma przypisany do kategorii dane ID która jest przypisane do dowolnej zmiennej. Pomoże ktoś ? Pewnie połowa nie zrozumiała ![]() Ten post edytował Klycior 14.03.2010, 18:53:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomoże ktoś ? Nie napisałeś w czym potrzebujesz pomocy. Nie potrafisz wysłać odpowiednich danych, odebrać ich, przeanalizować czy zapisać do bazy? Czy możesz szukasz ofiary, która wyręczy Cię ze wszystkiego.Pewnie połowa nie zrozumiała Skoro w chwili pisania posta podejrzewasz, że jest niezrozumiały to po kiego go wysyłasz. Popracuj nad formułowaniem myśli.
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 116 Pomógł: 2 Dołączył: 31.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
...
Chodzi o przypisanie do listy wyboru dla każdej opcji poszczególne ID i kiedy użytkownik wybierze opcję Pływanie (ID 5 ) wyświetli mu się komunikat że Wybrał pływanie i pływanie ma ID 5. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A pokaż swój formularz, w którym masz tą listę.
|
|
|
![]()
|
|
<br />Login:<input class="post" name="nick" type="text"><br />
<br />Hasło: <input class="post" name="haslo" type="text"><br /> <br />Sport: <select name="nazwa_serwera"> <option></option> <option>Piłka Nożna</option> <option>Siatkówka</option> <option>Pływanie</option> <option>Skok w dal </option> <option>Skok o tycze</option> </select><br/ ><br/ > <input class="button" value="Gotowe" type="submit"><br /> </form> Ten post edytował Klycior 14.03.2010, 19:10:12 |
|
|
![]()
|
|
HTML <option> value Attribute i nie zapomnij o HTML <select> name Attribute
Ten post edytował mike 14.03.2010, 19:13:41 |
|
|
![]()
|
|
Dziękuję
![]() Nie wiedziałem że coś takiego istnieje. A moje 2 pytanko a mianowicie mam 2 rodzaje kont które są oznaczane danymi flagami: adbff - Konto VIP asdaseqw - Konto Zwykłe I mam utworzony panel w którym mam zakładkę TYP i tutaj właśnie chciałbym mieć taki rezultat zamiast tych dziwnych literek mieć napisane Konto Vip lub Konto Zwykłe. Dane oczywiście są wyciągane z bazy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To sposobów masz dziesiątki, od zwykłego ifa po str_replace, najlepiej chyba dać zwykłego ifa, switcha itp.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 729 Pomógł: 346 Dołączył: 4.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a zmień z === na ==
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Działa.
Dziękuję za pomoc. Można zamknąć. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 22:11 |