![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Wykonałem szablon dla strony o tramwajach. Proszę o ocenę. Mam jeszcze do dopracowania dwie rzeczy. Ale nie mam czasu. Może bardziej wieczorem. http://www.mateuszkow.yoyo.pl/zkm/ -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 2 Dołączył: 18.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
XX wiek...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 9.11.2007 Skąd: Goleniów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod XX wiek... Wg. mnie jednak XXI ![]() ![]() Pod względem technicznym 25 błedów niezbyt dużych bo chodzi przede wszystkim że piszesz POST z dużej litery w xhtml-u nie jestem zwolennikiem walidatora ale jednak przy szablonach powinno być 0 błedów bo potem błędy których nie widać mogą w przyszłości okazać się bardzo dużym problemem. A co ważne IE 6,7,8 czyta bez problemu stronkę tak samo jak inne przeglądarki za co duży plus jedynie jest niewielki problem z IE 5 ale i tak nikt już nie używa więc bez znaczenia. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ze względu na to że pokłóciłem się moją "operką" więc ten szablon testowałem na IE7. Loga raczej nie zmienię bo mi się podoba
![]() -------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 10 Dołączył: 9.11.2007 Skąd: Goleniów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak ale myślę ze powinieneś go chociaż pomniejszyć bo za dużo miejsca zajmuje
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zmniejszyłem wysokość, a zwiększyłem szerokość. Tak samo zrobie ze stroną.
Teraz lepiej? ![]() -------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Hmmm.... Ogóle wrażenie to brak przestrzeni i lekki chaos. Lista moim zdaniem się sprawdza, więc:
[+] Czerwony to fajny, niedoceniony kolor ![]() [+] ... i wybrałeś mu miły dla oka odcień, [+] Podoba mi się "aktywna" wersja bloku Szybkiego dostępu po lewej (poza », które wyrzuciłabym w tempie błyskawicznym), [-] Niezbyt podoba mi się za to kolor blado-żółty, kremowy, piasek z bali czy ryk lwa - jakkolwiek go nazwiemy, zamiast niego skorzystałabym z zielonych wstawek lub stricte żółtych (widzę, że takie kolory też pojawiają się na tramwajach), [-] Uważam, że na stronie panuje ścisk, a poszczególne elementy nie mają "czym oddychać", [-] Tona ramek, dodatkowo jedne się zamykają inne już nie (lewy blok), innymi słowy brak konsekwencji, Co do logotypu (?), uważam, że to ta sama lub bardzo podobna czcionka, jak w Twoim poprzednim projekcie (LSO). Osobiście nie bardzo mi się podoba, ale jeżeli miałabym ją "ratować" to: 1. Usunęłabym czarną ramkę, 2. Cień zmniejszyłabym do 1/1 (1 punkt odległości i 1 punkt rozmiaru), 3. Zmniejszyłabym odległość między literami (Photoshop: A <-> V) do co najmniej -50, Zapewne wiele rzeczy podoba Ci się w Twoim projekcie i ich nie zmienisz (takie prawo projektanta ![]() |
|
|
![]()
|
|
Pewne elementy na pewno zostaną, choćby kolor kremowy. Jest to flagowy kolor ZKM'u a strona do tego właśnie nawiązuje. Z kolorystyki malowania tramwai też wziął się czerwony
![]() --EDIT-- Więc poprawiłem kilka rzeczy. Szablon, nowa wersja Nowe logo, wersja 1 Nowe logo, wersja 2 Nowe logo, wersja 3 Ten post edytował thomson89 15.03.2010, 19:10:44 -------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
Jasne, niektóre elementy zostają narzucone. Wybrałabym po prostu inny odcień beżowego, chociażby: #f3f3e9. Lewa belka ("Szybki dostęp") - jak dla mnie bez zastrzeżeń.
Osobiście, z przedstawionych, najbardziej "widzi" mi się logo3. Dopracowałabym ramki z zawartością (fotogaleria, aktualności, zmiany na stronie) - może inne rozmieszczenie, lifting nagłówków i mniej wariantów czcionek? |
|
|
![]()
|
|
-------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 1 Dołączył: 23.02.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
prosta, czytelna, bardzo kwadratowa ale ok, za to nienawidze stron z tego typu reklamami...jak nie musze to na takie nie wchodze i sam osobiście nigdy takiej reklamy nie zrobie, chyba że mi nie zależy na użytkownikach...powodzenia
-------------------- dla reklamobiorcow, hull, strony
|
|
|
![]()
|
|
Niestety. Darmowy hosting, a ukrywanie reklam jest niezgodne z regulaminem.
-------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 42 Pomógł: 1 Dołączył: 23.02.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
ja mam hosta z host papa....od trzech lat jestem zadowolony na maxa....teraz znowu wykupilem na 3 lata bo najtaniej wychodzi mam na nim z 60 domen bo moge podpinac ile chce nie mowiąc juz o subdomenach....online technik non stop tyle ze po angielsku ale juz od dawna nie mam problemow z polskim hostingiem czyli limity
-------------------- dla reklamobiorcow, hull, strony
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 01:09 |