![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 5 Dołączył: 10.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
do tej pory używałem tej funkcji tak:
i było ok, ale zajrzałem do manuala ( http://php.net.pl/manual/pl/mysqli.init.php ) patrzę, a tam równoważna (pozornie) forma mysqli::init(), więc sprawdzam to i niestety nie działa, ba nawet nic nie wywala i pusto, od tej linijki nic się nie wyświetla. trochę mnie zbiła z tropu ta notacja w manualu (doświadczenie z obiektami mam niestety tylko z javy jak na razie) ciekawe czy temat nie powinien przypadkiem znaleźć się w przedszkolu ![]() edit: śmieszna sprawa... PHP 5.2.13 pomimo error_reporting = E_ALL w php.ini i tak ustawiało wartość 0 i dlatego nie wyświetlały się żadne błędy (wczoraj postawiony serwer) - dopiero ustawienie wartości liczbowej (dałem -1) pomogło, także teraz zobaczę jeszcze raz jakie błędy mi wywala przy mysqli::init Ten post edytował eccocce 14.03.2010, 14:44:27 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
edit: śmieszna sprawa... PHP 5.2.13 pomimo error_reporting = E_ALL w php.ini i tak ustawiało wartość 0 i dlatego nie wyświetlały się żadne błędy (wczoraj postawiony serwer) - dopiero ustawienie wartości liczbowej (dałem -1) pomogło, także teraz zobaczę jeszcze raz jakie błędy mi wywala przy mysqli::init A coś jeszcze śmieszniejszego Ci powiem. Dyrektywa error_reporting nie ma nic wspólnego z wyświetlaniem błędów. To jest tylko poziom raportowania błędów.To czy będą one wyświetlane, czy nie reguluje dyrektywa display_errors. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 165 Pomógł: 5 Dołączył: 10.07.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Średnio się uśmiałem
![]() display_errors miałem "On", a wartość 0 przy error_reporting wzięła się nie z "E_ALL" tylko z "E_ALL | E_STRICT" (przekombinowałem) no dobrze, pozostaje jeszcze kwestia mysqli::init()
Aha, czyli metoda może być stosowana tylko na instancjach mysqli ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 11:21 |