![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 375 Pomógł: 20 Dołączył: 28.07.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już 2 użytkowników skarży się, że nie wczytują się pliki językowe.
Powód: stała LANG nie jest wartością skalarną. Hipoteza 1: stała zawiera słowo "array" Hipoteza 2: stała zawiera wartość null Hipoteza 3: stała zawiera tablicę lub obiekt W pierwszym przypadku stała zawierała "Array", ale nie było błędu. W drugiej (najnowszej) przypadłości wyskakuje ostrzeżenie (pakiet WebServ): Cytat Warning: Constants may only evaluate to scalar values in ... on line 131 Warning: require(./lang/LANG/main.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in ... on line 135 Jedno wiem - w podanym niżej fragmencie coś musi się dziać ze zmienną $nlang.
U mnie ten problem nie występuje. Znów pojawiają się hipotezy: 1) skrypt przechwycił jakąś inną sesję, w której istnieje zmienna sesyjna $lang 2) skrypt przechwycił ciasteczko - raczej odpada, bo musiałaby istnieć ścieżka 3) wykrywanie języka nie działa prawidłowo Patrzę na kod i nie widzę problemu. U mnie nie występuje. Jednak 2 osoby już się skarżyły. Co jest grane? Ten post edytował WebCM 13.03.2010, 23:27:15 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 17:29 |