![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Poszukuje sondy, która oddane głosy reprezentuje na wykresie kołowym (jak w office).
Miał ktoś może styczność z czymś takim ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Osobiście nie korzystałem, ale wiem o istnieniu Google Chart
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ciekawe narzędzie, ale coś jest z nim nie tak.
Jeśłi odpalimy sobie taki np kod:
Wszystko gra, ale jak zmienimy wartość January na coś innego np tak:
To kod wariuje i czcionka z 11px spada do 5px i nic z tym nie idzie zrobić chyba, żeby się bawić w buforowanie kodu wynikowego i podmienianie stringów ale to dziwne obejście by było. Ktoś wie dlaczego tak się dzieje, lub jak ustawić na sztywno wielkość czcionki bo w stylach się nie da ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkość czcionki można ustawić tutaj:
Kod // Create and draw the visualization. Podobnie jak kilka innych parametrów. Przy czym jeżeli masz długie nazwy serii danych to powinieneś zmienić szerokość wykresu (width w div-ie visualization) na większą, albo umieścić legendę np. pod wykresem (poszukaj parametru pod linkiem, który Ci podałem).
new google.visualization.PieChart( document.getElementById('visualization')). draw(data, {is3D: true, legendFontSize: '11px'}); Ten post edytował mortus 14.03.2010, 08:07:51 |
|
|
![]()
|
|
Super!
Wielkie dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:26 |