![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
napisałem prosty kod który wyświetla mi z mojej listy mailingowej tylko nie powtarzające się maile. Jednak wyświetla mi to w postaci:
co zobić żeby każdy mail był w osobnej linijce i bez tych 'Array' albo [0][1][2] itp. ? Potrzebuje czystych maili. Pozdrawiam i dziękuję.
Powód edycji: [piotrooo89]: dodałem tagi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
temat przenoszę do Przedszkola.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o pomoc bo jak narazie opowiedz była nie przydatna.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
array_unique jest, jak sama nazwa wskazuje, od tablic (ang. array). natomiast tekst pobierany z pliku przez fopen jest zwracany jako string. manual php się kłania.
pytanie więc: w jakim formacie jest przechowywana zawartość meili do filtracji? każdy e-mail w osobnym wierszu? jeśli tak to jakoś tak: Kod $input = file("data1.txt");
$result = array_unique( implode('\n', $input) ); print_r($result); |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
array_unique jest, jak sama nazwa wskazuje, od tablic (ang. array). natomiast tekst pobierany z pliku przez fopen jest zwracany jako string. manual php się kłania. pytanie więc: w jakim formacie jest przechowywana zawartość meili do filtracji? każdy e-mail w osobnym wierszu? jeśli tak to jakoś tak: Kod $input = file("data1.txt"); $result = array_unique( implode('\n', $input) ); print_r($result); Na moje oko on tam nie ma fopen... @topic To może zajrzyj w linki!
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 25 Dołączył: 27.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na moje oko on tam nie ma fopen... Hehe, głupotę napisałem. fopen nie zwraca stringu, nie chodziło o fopen ![]() ![]() Zawsze można przejść przez przez tablicę jakąś funkcją filtrującą, np. array_reduce, array_map, etc lub pętlą foreach czy inną. |
|
|
![]()
|
|
Może mi ktoś napisać taki skrypt, nie mam narazie czasu myśleć a nie rozumiem tego co tu napisaliście, manual mi nie pomaga... Pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może mi ktoś napisać taki skrypt, nie mam narazie czasu myśleć a nie rozumiem tego co tu napisaliście, manual mi nie pomaga... Pozdrawiam. Przecież masz wszystko już napisane... -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 14:51 |