![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
jakiego zapytania można użyć aby sprawdzić które rekordy są do siebie podobne? Podobne, tzn mają tę samą treść, ale mogą się różnić np sie->się czy znakami interpunkcyjnymi.. Próbowałem z LIKE, ale nie zadziałało. Jakieś pomysły? Pozdrawiam i dziękuję bardzo za pomoc! ![]() -------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzieś widziałem implementację PHPopwej funkcji levenshtein() jako funkcję MySQL, ale dla dłuższych tekstów to będzie masakra.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 385 Pomógł: 26 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: TM Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To nie są długie teksty, tylko jest ich dużo, bo ponad 2000. Zawierają polskie znaki.. Jakies pomysły jeszcze?
-------------------- Zapraszam na mojego bloga. Dowiedz się jak uzyskać darmowy, zaufany certyfikat albo jak rozpoznawać głos ;)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 16:53 |