![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Z ściągnąłem z sieci gotowy template strony WWW. W pliku konfiguracji jest napisane, że aby formularz działał na serwerze www konieczna jest obsługa PHP (na serwerze jest dostępna) i wystarczy zmienić jedną linię w pliku (chodzi o wpisanie swojego adresu e-mail). Zrobiłem tak jak napisali i gdy próbuję wysłać wiadomość z formularza na www jest napisane, że wysłano pomyślnie, niestety na skrzynke pocztowa nic do mnie nie przychodzi :/ Co może być przyczyną. Jestem zupełnym laikiem w PHP więc proszę o pomoc. Plik wygląda tak: Kod <? $your_email = "kamilguz@gmail.com"; $headers= "From: ".$_POST['name']." <".$_POST['email'].">\r\n"; $headers.='Content-type: text/html; charset=utf-8'; mail($your_email, $_POST['subject'], " <html> <head> <title>Contact Message</title> </head> <body> Contact Message<br><br> Name : ".$_POST['name']."<br> Email : ".$_POST['email']."<br> Telephone : ".$_POST['telephone']."<br><br> Subject : ".$_POST['subject']."<br> Message : <br>".$_POST['message']."<br> </body> </html>" , $headers); header("Location: ./index.htm?page=_contact_message.htm"); ?> Z góry dziękuję za pomoc Pozdrawiam Ten post edytował guzioo 12.03.2010, 12:14:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 333 Pomógł: 137 Dołączył: 25.03.2008 Skąd: jesteś?? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten skrypt korzysta z funkcji mail(), niestety na wielu serwerach jest ona domyślnie zablokowana. Pewien tego nie jestem, nie podałeś za wiele informacji.
![]() Rozwiązanie - Możesz posłużyć się gotowymi klasami takimi jak phpmailer, w opisie znajdziesz dokładny opis działania. -------------------- Mój blog - o wszystkim i niczym ale zazwyczaj związane z informatyką! ;-)
Githube Usługi spawalnicze i monterskie | Park linowy Lublin i Okunince |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
~guzioo proszę o odpowiednie bbcode do listingu inaczej zamknę temat.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten skrypt korzysta z funkcji mail(), niestety na wielu serwerach jest ona domyślnie zablokowana. Pewien tego nie jestem, nie podałeś za wiele informacji. ![]() A jakie informacje jeszcze są Tobie potrzebne? ![]() Dodam jeszcze informacje o serverze na temat PHP: Opis funkcji PHP na serwerze I czy morze MySQL będzie miał coś do tego? Ten post edytował guzioo 12.03.2010, 12:21:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:13 |