![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem w trakcie tworzenia Vote System. Jednakze mam problem.
Otóż mam taki skrypt:
Teraz gdy otwieram pliczek zamiast głosów (okolo 1100) wyskakuje mi liczba 8 czyli pokazuje cyfre z innego miejsca niz ja potrzebuje. Potrzebuje sciagnac ile glosow mam w danej chwili np. "Votes 1152" z strony na przyklad http://l2.hopzone.net/lineage2/moreinfo/L2EXtreme/73666.html. Ktos moze mnie nakierować jak sprawic zeby funkcja ta zczytywala poprawne cyfry? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 9 Dołączył: 22.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomijając fakt iż funkcja eregi jest deprecated.
Pomyśl sobie co Ty za funkcje napisałeś... Szukasz na tej stronie pierwszego wystąwienia <div align=\"center\"> i cyframi za tym Divem. A VOTES znajdują się w: <div align="center" class="moreinfo_total_rank_text">1156</div> Jakim cudem miałoby Ci to znaleźć tego Diva ? Jak div które poszukujesz nie przechodzi przez Twoje wyrażenia regularne ? A teraz pomyśl skąd jest 8... Zaglądając w źródło strony, pierwszym divem który spełnia Twoje wyrażenie regularne jest: <div align="center">8.8</div> Tyle, że Twój warunek zatrzymuje się na ".", bo liczy, ze za DIV mogą być tylko liczby. Stąd odnajduje tylko "8"... Tak ciężko znaleźć błąd we własnym kodzie składającym się z 10 linijek ? Czy poprostu to lenistwo ? Kod poprawiony (bo uważam, że to lenistwo z Twojej strony, że oczekujesz poprawiania tak prostego kodu (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) )
Ten post edytował Ges 11.03.2010, 14:47:56 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomijając fakt iż funkcja eregi jest deprecated. Pomyśl sobie co Ty za funkcje napisałeś... Szukasz na tej stronie pierwszego wystąwienia <div align=\"center\"> i cyframi za tym Divem. A VOTES znajdują się w: <div align="center" class="moreinfo_total_rank_text">1156</div> Jakim cudem miałoby Ci to znaleźć tego Diva ? Jak div które poszukujesz nie przechodzi przez Twoje wyrażenia regularne ? A teraz pomyśl skąd jest 8... Zaglądając w źródło strony, pierwszym divem który spełnia Twoje wyrażenie regularne jest: <div align="center">8.8</div> Tyle, że Twój warunek zatrzymuje się na ".", bo liczy, ze za DIV mogą być tylko liczby. Stąd odnajduje tylko "8"... Tak ciężko znaleźć błąd we własnym kodzie składającym się z 10 linijek ? Czy poprostu to lenistwo ? Kod poprawiony (bo uważam, że to lenistwo z Twojej strony, że oczekujesz poprawiania tak prostego kodu (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) )
Nie lenistwo co po prostu błąd. Po zaznaczeniu głosów (1166) i wybraniu opcji "Pokaż źródło zaznaczenia" mam taki kod:
Mozilla oszukuje (IMG:style_emoticons/default/sadsmiley02.gif) No nic, dzięki za pomoc;] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 23:06 |