![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 3 Dołączył: 9.12.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Otóż mam problem z ustawieniem przezroczystości, a dokładnie chodzi o usunięcie przezroczystości z font'a umieszczonego w div'ie który ma ustawioną przezroczystość. Powyższe rozwiązanie niestety nie działa ![]() Pozdrawiam -------------------- Historia wynalazków naukowych i technicznych uczy nas, że rasa ludzka uboga jest w niezależną myśl twórczą i wyobraźnię... człowiek musi niejako dosłownie potknąć się o rzecz samą, aby mu zakwitła Idea. [b]Albert Einstein[/b]
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ogólnie aby przezroczystość działała na wszystkich przeglądarkach używa się następujących atrybutów:
Jeśli te ci nie działają to proszę o wersję przeglądarki i sprawdź np. FireBug'iem czy coś nie nadpisuje tych stylów ![]() -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 3 Dołączył: 9.12.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Próbowałem już wszystkiego siedze nad tym cały dzień, zapis
znalazłem na: http://www.quirksmode.org/css/opacity.html Nie wiem co to może być, nic nie nadpisuje stylu, przezroczystość mam ustawioną tylko dla jednego div'a i wszystkie w nim dostają opacity (tak jak w przykładzie). Próbowałem też z z-index ale nic to nie daje. Temat do zamknięcia. Znalazłem rozwiązanie na http://www.htmlite.com/SD009a.php. Ten post edytował Kethrax 10.03.2010, 15:57:44 -------------------- Historia wynalazków naukowych i technicznych uczy nas, że rasa ludzka uboga jest w niezależną myśl twórczą i wyobraźnię... człowiek musi niejako dosłownie potknąć się o rzecz samą, aby mu zakwitła Idea. [b]Albert Einstein[/b]
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 23:25 |