![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Napisałem sobie taki oto skrypt uploadu, ale kiedy przesyłam plik na serwer wyświetla mi się błąd: Warning: Wrong parameter count for is_uploaded_file() in /virtual/b/a/bateria.ugu.pl/upload2.php on line 2 Pisze że plik się wysłał ale wcale nie ma go na serwerze, dodałem odpowiedznie atrybuty do folderu. Korzystam z hostingu ugu.pl Oto skrypt:
Ten post edytował 1937817 10.03.2010, 14:18:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 6 Dołączył: 11.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj może zamiast "/upload" wstawić "upload/".
Dodatkowo po else powinno być "Przekazanie pliku zakończyło się NIEpowodzeniem" a nie jak masz, że jest ok. Taka drobna uwaga. Ten post edytował Tokk 9.03.2010, 23:32:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Proszę dodać BBCode i zmienić tytuł tematu na bardziej konkrety, bo temat poleci do kosza.
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmieniłem na Upload/. Teraz mam takie błędy:
Warning: move_uploaded_file(upload/) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Is a directory in /virtual/b/a/bateria.ugu.pl/upload2.php on line 3 Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/virtual/tmp/php8NZ7aR' to 'upload/' in /virtual/b/a/bateria.ugu.pl/upload2.php on line 3 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 6 Dołączył: 11.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
Sprawdź czy na pewno masz ustawione dobre CHMOD dla katalogu "upload". Możesz też spróbować uruchomić ten skrypt na localhost żeby się upewnić, że to nie wina firmy hostingowej. |
|
|
![]()
|
|
Wątpię czy to wina hostingu, działają mi na min wszystkie cms'y i skrypty, jedyna wata to że nie obsługuje .php3.
Nadałem chmody777 do folderu, teraz mam taki błąd: Warning: move_uploaded_file(/virtual/b/a/bateria.ugu.pl/upload/) [function.move-uploaded-file]: failed to open stream: Is a directory in /virtual/b/a/bateria.ugu.pl/upload2.php on line 4 Warning: move_uploaded_file() [function.move-uploaded-file]: Unable to move '/virtual/tmp/phpBoMvAd' to '/virtual/b/a/bateria.ugu.pl/upload/' in /virtual/b/a/bateria.ugu.pl/upload2.php on line 4 Ten post edytował 1937817 10.03.2010, 14:47:26 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 11:23 |