![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Tak jak w temacie. Chodzi o to, żeby był funkcjonalny i łatwy w obsłudze najlepiej żeby był podobny do krasnala. Obecnie używam Xampp ale mi się nie podoba i mam problem (nie wiem jak i gdzie) wstawić baze danych żebym mógł pisać zapytania np z poziomu myadmina... PS>Gdzie można znaleźć przykładowe bazy danych do których można pisać zapytania? ![]() ![]() pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 640 Pomógł: 44 Dołączył: 8.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
XAMPP nie jest jakiś trudny w obsłudze, tym bardziej jeżeli chcesz się uczyć programować w PHP to nie powinien stanowić przeszkody. Jak zainstalujesz jakiś gotowy skrypt, np. CMS to w bazie danych będziesz miał jego tabele i będziesz mógł bawić się w pisanie zapytań... czy też stworzyć własne tabele i resztę zapytań.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
A nie prościej:
apt-get install apache2 apt-get install mysql-server mysql-client ? Przecież to Linuks, on się urodził ze wsparciem dla takich rzeczy i nie potrzebuje protez w postaci Krasnali czy innych wynalazków dla Windows. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 6 Dołączył: 11.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja używam na Ubuntu Xampp'a i sobie chwalę. Cały opis instalacji jest opisany na stronie:
http://www.apachefriends.org/en/xampp-linux.html Co do przykładowej bazy danych to polecam: http://datacharmer.blogspot.com/2008/07/do...abase-with.html Zawiera bardzo dużo rekordów. Pliki z danymi po rozpakowaniu zajmują kilkaset megabajtów. Jest się na czym bawić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 32 Pomógł: 0 Dołączył: 1.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyzwyczaiłem się do krasnala
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 18:17 |