![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 9.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, to jest mój pierwszy post na forum (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) ,
mam taki problem: ładuję fragment strony funkcją $.get() i teraz chce zrobić zdarzenie do elementu zwróconego razem z odpowiedzią serwera i nic się nie dzieje. Myslę, że problem leży w tym, że elementy html np <input type=submit\> nie jest dołączony do DOM, więc nie mogę wywołać na nim zdarzenia, jak mogę to obejśc? Z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukaj pod hasłem live(), lub livequery().
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 1 Dołączył: 9.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za odpowiedź (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Wiem o istnieniu funkcji live(), ale nie działa ona ze wszystkimi zdarzeniami np.: submit, a czy ta wtyczka livequery działa ze wszystkimi zdarzeniami? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może nadaj to zdarzenie w sposób tradycyjny, ale w callbacku $.get (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
no spoko, mogę tak zrobić, tylko nie mogę znaleźć dokładnie jak to zrobić, może zarzuci ktoś jakimś przykładem? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Na przykładach zawsze najlepiej się uczyć (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Tak więc odpowiadam na ten problem: Jeśli wczytujecie coś funkcją load(), to można w niej zdefiniować funkcję anonimową i z poziomu tej funkcji będą już widoczne wszystkie elementy w DOM wczytane ajaxem np.:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 26.08.2025 - 14:20 |