![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 18.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki oto zestaw divów, które są kolejnymi slidami w slideshow:
Zależy mi na tym aby te sjaldy były wyświetlane losowo a chyba najprostszą drogą będzie wymuszenie losowanie kolejności samych divów. Jeśli ktoś był by na tyle miły aby wytłómaczyć mi jak to zrobić będę bardo wdzięczny ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 123 Pomógł: 16 Dołączył: 31.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym to zrobił tak do div-ów głównych dodał jeszcze i umieścił je w jakimś głównym kontenerze
potem dodał funkcję w js:
gdzie podając np: rand(3); funkcja wylosuje liczbę z zakresu od 1 do 3 i np. używając jQuery (przy założeniu że zawsze div o id=div1 jest widoczny jako pierwszy) ustawiał
czy jakoś tak, pisane z palca i nie przetestowane, ale jakiś tam sposób przedstawiłem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 23.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie jestem programiastą więc jak coś to mnie poprawnie.
Ją bym każdego z tych divow przepisał osobnej zmiennej, a następnie zmienił te zmienne w parametry tablicy (jest do tego funkcją ale nie pamiętam jaka) no i potem za pomocą funkcji rand() losowalbym dowolną wartość z tablicy. ![]() -------------------- Style do MyBB za SMS
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 09:51 |