![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak przekazać do JS wartości z checkboxów, a potem z js getem do php'a.
BO z $_GET['v_check'] dostaje takie coś [object HTMLCollection], a nie umiem znaleźć jak się do tego dobrać
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat BO z $_GET['v_check'] dostaje takie coś [object HTMLCollection], a nie umiem znaleźć jak się do tego dobrać ![]() Dostajesz tekst '[object HTMLCollection]' a nie obiekt - tak to jest jak sie do stringa wklada obiekt ![]() Musisz w js w petli przelecic po wszystkich checkboxach i pokolei wkladac ich wartosci -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 20 Dołączył: 8.12.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu on mi się czepia w tej pętli?
Bo nie czaje o co mu chodzi? (przy and pokazuje mi że chce mieć nawias, a przy el chce średników? ![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
w js nie ma AND. W js jest &&
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki nospor
|
|
|
![]()
|
|
nie zrozumiales mojej idei, albo zrozumiales ale zrobiles po swojemu
![]() Mowiac ze masz w petli leciec po chekboxach mialem na mysli ze masz leciec, utworzyc jeden url ktory zawiera tablice checkboxow a nastepnie tak utworzony url dopiero wyslac ajaxem. A widze ze ty w petli dla kazdego checkboxa lecisz ajaxem. srednio optymalne. Tworzenie tablicy w url polega na dodaniu []: ?zm[]=1&zm[]=4&zm[]=....
Powód edycji: [nospor]:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
o to mi chodzilo
|
|
![]()
|
|
Tak poprawiając już składnię:
W czym robię błąd? Bo nie chce mi żadnych wartości przesyłać? A wydaje mi się że wszystko jest okej
Ten post edytował Wykrywacz 12.03.2010, 14:10:26 |
|
|
![]()
|
|
1) Patrzyles wogole czy url ci sie poprawnie zbudowal?
2) Po stronie serwera patrzyles czy dostajesz to co myslisz? 3) Jak ty te wartosci wogole odbierasz? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
control.php
Samego $GET['akcja'] przesyła. Ten post edytował Wykrywacz 12.03.2010, 15:02:53 |
|
|
![]()
|
|
Chyba wyrazilem się niejasno. Pozwól, że powtórzę:
1) Patrzyles wogole czy url ci sie poprawnie zbudowal? 2) Po stronie serwera patrzyles czy dostajesz to co myslisz? 3) Jak ty te wartosci wogole odbierasz? Ustosunkuj się proszę do moich 3 punktów. W miejsce "PATRZYLES" masz mi udzielić odpowiedzi co zawiera dany element którego "PATRZYLES" dotyczy. edit: $_GET['akcja'].$_GET['box'] wykrywacz, czy ciebie trzeba jeszcze uczyc takich podstaw? zrob sobie print_r($_GET) i zobacz co tam jest. ale najpierw zrob: Kod while (document.getElementsByName("box").checked == true){ url = url+"&box[]="+document.getElementsByName("box").value; } alert(url); i sprawdź tak jak prosilem, czy ten url zawiera to co ma zawierac. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Dzięki za nakierowanie już działa wszystko poprawnie.
Aczkolwiek while nie chciał mi tego przelecieć więc przerobiłem to na for.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 03:51 |