![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nadałem taki temat dlatego, że prawdopodobnie z tym skrypt może mieć problem... oczywiście tylko w IE
glowny.php
plik2.php
------------------------------------------------------------------------------------------------- Czy to IE wszędzie musi mieć jakieś problemy... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Czy to IE wszędzie musi mieć jakieś problemy... A czy ci początkujący zawsze muszą nie podawać czym objawia się problem?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 3 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hehe zawsze:P
objawy sa takie że wyskakuje konsola błędów i pojawia się napis ze nieznany błąd jest w linijce 17 znak 1 czyli divID.innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText; } - tu ale zrobiłem taki myk, że zamiast
wstawilem coś w stylu alert(XMLHttpRequestObject.responseText) już dokladnie nie pamietam w kazdym razie plik2.php pokazał mi się w tym alercie a DIVie nie chce, a na FF śmiga. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Niestety IE nie wie co to XMLhttpRequestObject. Dla IE stosuje się inna składnię wywołania AJAX. Radzę nieco poczytać o tym
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
jeśli chodzi Ci o
To oczywiście jest to ustawione:) i mimo wszystko nie działa... Ja ma do was przy okazji takie pytanie... Czy ktoś czyta jak są długie posty, a raczej dlugie kody, bo ja zawsze wrzucam kawałkami i prawdopodobnie to może być też mój błąd, bo myślę że gdybym wrzucił cały kod to byście się odrazu domyślili co jest nie tak. To tak na przyszłość... A teraz chcę wam powiedzieć co było źle i wcale to nie był kod JS, czy nawet moja niewiedza i nieznajomość AJAXa. Nie był to nawet błąd zapisu <div>. miałem wszystko pod jednym <form name="a"></form name="a">, już z braku laku zrobiłem to w ten sposób było tak <form name="a"> formularz.... formularz.... formularz.... FORMULARZ DZIAŁAJĄCY Z AJAXEM formularz.... formularz.... formularz.... </form> i to na FF bez problemu chodziło. a teraz jest tak: <form name="a"> formularz.... formularz.... formularz.... <form name="b"> FORMULARZ DZIAŁAJĄCY Z AJAXEM </form> formularz.... formularz.... formularz.... </form> Oczywiście musialem zmienić w JS document.a na document.b , ale teraz śmiga na IE i na FF... W każdym razie jestem wdzięczny, że ktoś się tym zainteresował... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 04:13 |