![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Chciał bym od razu zaznaczyć że przeszukiwałem forum i nie znalazłem rozwiązania mojego problemu. Wiec problem polega na tym że staram się przekazać zmienną za pomocą adresu url przykładowo index.php?x=1 natomiast ta zmienna nie wpada do tablicy $_GET, sprawdzałem za pomocą print_r($_GET). Wydaje mi się że problem jest w ustawieniach PHP ale niestety nie wiem gdzie :/ Jeśli możecie mi pomóc to z góry dzieki Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Pokaż kod może.
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 16 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przykładowo wpisujemy w url www.mojastrona.pl/idex.php?x=1
W kodzie index.php <?php echo $_GET['x']; ?> niestety nie wyświetla się 1 ani przy wywołaniu <?php print_r($_GET); ?> tablica $_GET jest pusta |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Pokaż cały kod pliku, w którym Ci się nie wyświetla, bo to niemożliwe jest.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
To pokaż jeszcze ten plik:
require_once("scrypt/fukcje.php"); Jeśli jest, bo coś mi się wydaje, że masz wyłączone raportowanie błędów, a plik fukcje.php nie istnieje, dostajesz Fatal error:require_once:trying to inklude bla bla..., ale nawet go nie widzisz, a skrypt robi pad na twarz i dlatego dalsze instrukcje się nie wykonują - czyli nie zobaczysz zmiennej x z GET-a , mimo, że tam jest ![]() Albo błąd jest w f-cji tabele(); co da efekt opisany powyżej.
Powód edycji: [blooregard]: Takie dumanie :-)
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 429 Pomógł: 195 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Kraków/Tomaszów Lubelski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zakomentuj funkcje i sprawdz jeszcze raz. Wyprintuj GETa poza divami,
-------------------- O! Zimniok :P
|
|
|
![]()
|
|
Dalej nic :/
|
|
|
![]()
|
|
Daj na sam początek tego index.php:
|
|
|
![]()
|
|
Notice: Undefined index: x in /home...
Wyświetla taki oto komunikat. Ten post edytował RaidenMax 8.03.2010, 16:17:44 |
|
|
![]()
|
|
A jak go wywołasz index.php?x=1
|
|
|
![]()
|
|
Strona jest na serwerze wiec samo index.php mi nie przejdzie a u mnie nie mam PHP, na serwerze jak wywołam dalej jest ten sam błąd, może być coś źle w ustawieniach PHP ?
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Strona jest na serwerze wiec samo index.php mi nie przejdzie a u mnie nie mam PHP Nie bardzo rozumiem, co ma piernik, ale może się nie znam. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Sorry, wygłupiłem się, niestety też nie działa
![]() Nikt nie ma pomysłu co może być nie tak ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 224 Pomógł: 18 Dołączył: 4.02.2003 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Może masz starą wersje PHP więc mozesz sprobować dostać sie poprzez: HTTP_GET_VARS['x'];
2. Spróbuj przez: $_REQUEST['x']; 3. Ale najlpierw utwórz nowy plik text.php i w nim umieść tylko wywołaj przez /test.php?x=abc i wklej mi tu rezultat. Ten post edytował rafalp 10.03.2010, 16:15:02 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Problem rozwiązany, błąd był w ustawieniach domeny i przekierowaniu DNS, niestety osoba ktora to wcześniej robiła zrobiła to źle, a że w tym był problem to bym nie wpadł ;P
Dzięki wszystkim za pomoc Pozdrawiam R.M Ten post edytował RaidenMax 14.03.2010, 22:45:22 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 17:36 |