![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 13.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po odpaleniu powyższego kodu nie otrzymuję żadnego wyniku ani błędu w przeglądarce - jedynie chwilę trzeba czekać aż przeglądarka (testowałem w Operze) otrzyma odpowiedź czyli pokaże, że załadowano stronę. Plik jest oczywiście zapisany w UTF-8. Co do tego:
Zastosowałem taką konstrukcję, bo parsowanie kodu wywołuję w pętli - wyodrębniam wszystko pomiędzy tagami bbcode i odpowiednio parsuję za pomocą GeSHi, a bez sensu byłoby wykonywać:
w każdym przebiegu pętli. Tutaj jedynie przedstawiłem uproszczony kod, który wciąż powoduje problem. Widzicie jakiś błąd w powyższym kodzie? Bo ja nie... Jeśli usunę: To GeSHi poprawnie pokoloruje składnię i nie będzie żadnych błędów. Również zamiana na html4strict nie powoduje problemów. Tylko coś z tym kolorowaniem składni PHP... Na początku myślałem, że może tu chodzi o zamykające tagi body i html, ale wystarczy wstawić jeszcze jeden </div> i też będzie problem. Wersja GeSHi: 1.0.8.6. Jeśli nie znacie sposobu rozwiązania błędu to może polecicie inny skrypt, z którym nie będzie takowych problemów? Na zdalnym serwerze nie ma tego problemu. Natomiast nie wspomniałem, że na localhost występował błąd serwera - Opera wyświetlała, że połączenie zostało zresetowane. Natomiast w logach Apache nie znalazłem nic, co mogłoby mieć związek z tym błędem. Ten post edytował Walian 8.03.2010, 21:38:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.07.2025 - 10:13 |