![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam czcionkę w pliku TTF (konkretnie plik FUTURA2.TTF w tym samym katalogu co .css - nazwa czcionki: Futura-CondensedExtraBold-Th (TrueType)) - chciałbym jej użyć na stronie www. Doszukałem się na sieci @font-face i wyszło mi coś takiego:
ale niestety nie działa :/ Powiem więcej - nie działa to tylko pod FF, pod Operą i IE działa Ten post edytował TomASS 8.03.2010, 12:00:46 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A od kiedy to IE czyta ttf? Opera z tego co pamiętam miała też problem gdy dodany był format. Jesteś pewien że działa w tych przeglądarkach a nie właśnie odwrotnie?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 660 Pomógł: 13 Dołączył: 9.06.2004 Skąd: Wrocław i okolice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak - jestem pewien.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dalej Ci nie wierzę
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolega wyżej ma rację, jednak pamiętaj, że używając własnych czcionek oglądający stronę najpierw musi ją pobrać z serwera co nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem. Problem ten opisałem tutaj. Możesz użyć wspomnianego w tym artykule Cufon'a bądź flash'owego sIFR'a
![]() -------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 21.06.2025 - 12:30 |