![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
znalazłem kiedyś wyszukiwarkę i w obecnej chwili chce ja dostosować do polskich warunków mianowicie chodzi mi o polskie znaki - > bo obecnie działa lecz bez polskich znaków a ich potrzebuje czy ktoś mi jest w stanie powiedzieć gdzie zmiany i w kodzie musiał bym zrobić? p- być może temat był poruszany wiec z góry przepraszam
Powód edycji: [piotrooo89]: dodałem bbcode, proszę pamiętać o tym na przyszłość
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 6 Dołączył: 31.12.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak widzę dane pochadzą z pliku dane.txt
<meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8" /> masz ustawione na utf-8 wiec ten plik z którego zaciągasz dane musi być do utf-8 przekonwertowany. Konwersje polecam zrobić programem do edycji kED lub innym (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 8.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrobiłem ked naciskając f4 i wybierając utf-8 - i nadal nie działa może ł trzeba zapisać jakimś kodem i wtedy zadziała? np w tych danych.txt
Uwaga!!!!!! zrobiłem inny motyw i to pomogło : zamieniłem plik php kodowanie na windows i iso to samo robiąc z plikiem.txt i działa uwaga 2 = nie wszystkie polskie znaki działają mam Śiwińska nazwisko i w pliku dane.txt muszę wpisać siwińska bo Ś dużego mi nie wykrywa Ten post edytował pawelsake 8.03.2010, 13:31:31 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 20:59 |