![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
W moim CMSie zawarłam funkcjonalność edycji podpisów i usuwania zdjęć. U mnie wszystko pięknie działa - i w IE, i w Operze. jednym słowem cud, miód i fistaszki. I byłoby cudownie gdyby nie to że mój klient narzeka że po kliknięciu na "Edytuj zdjęcia" on dostaje pustą stronę (jakby div z zawartością się w ogóle nie ładował). Cała reszta mu działa. Korzysta on z IE8. Jak to możliwe że mnie u mnie na tej samej przeglądarce wszystko działa a u niego nie? Raczej wszystko robi dobrze. O to includowana zawartość problematycznej podstrony:
Ten post edytował demolka666 8.03.2010, 18:54:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo kiepsko napisany skrypt, a co do tego:
Cytat Jak to możliwe że mnie u mnie na tej samej przeglądarce wszystko działa a u niego nie? - masz archaiczny kod HTML, który zawsze będzie się różnie zachowywał w nowoczesnych przeglądarkach i nie sposób tego kontrolować. Radzę dostosować kod HTML do obecnych standardów, niech klient skopiuje kod html ze źródła strony i wklei do walidatora:http://validator.w3.org/#validate_by_input Generując niepoprawny kod HTML nie możemy wymagać jego poprawnej interpretacji przez browsery. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 243 Pomógł: 22 Dołączył: 1.06.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 58 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tutaj jest początek
^^ Tak nie może być? Jeżeli można, to proszę o jakieś wskazówki jak mam uporządkować i ulepszyć kod. ![]() EDIT: Validator mi nic nie pomaga gdyż wywala "błędy" które wynikają z tego, że nie rozpoznaje składni PHP (np. w echo "pluje się" o cudzysłowia w które ujęte są polecenia echo) Debugowałam skrypt włączając na początku skryptu funkcje aby wywalał mi wszystkie błędy i nic mi nie znalazł. Zamieszczę może jeszcze główny dokument do którego powyższy jest includowany:
Dodam że wszystkie inne podstrony działają, więc błąd wynika bezpośrednio ze skryptu zamieszczonego na początku tematu. EDIT 2: Poprawiłam do Center - wsadziłam je do skryptu i wyechowałam (zmieniłam to też na górze w temacie). Ten post edytował demolka666 8.03.2010, 18:54:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odnośnie walidacji. Uruchom stronę np. lokalnie i skopiuj źródło strony z przeglądarki do walidatora. Tam będziesz mieć wszystko czarno na białym.
|
|
|
![]()
|
|
@mortus:
wsadziłam to do validatora i wywalił mi mnóstwo błędów związanych z adresami zawierającymi dane do pobrania za pomocą $_GET. Validator radzi mi żeby zamiast takiego adresu:
wsadzić taki adres:
Czy jest to konieczne? Do tej pory wszystko inne działało ok. Albo inaczej, czy pierwszy adres jest dużym błędem? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 22:30 |