![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Chciałem przeszukać kilka tabel , maja taka samą budowę kolumn , nazwy tych tabel są w osobnej tabeli ... r_tematy nazwa tabeli gdzie trzymam nazwy tych tabel.. robie cos takiego :
i klapa pisze mi baza że źle, jak to zrobić ? Arek Ten post edytował arekgr 7.03.2010, 20:41:45 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak się nie da. Albo zmontujesz zapytanie w PHP, albo w procedurze składowanej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podstawowe pytanie: czemu masz taką, a nie inną strukturę bazy danych?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 33 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tabele powstają dynamicznie , nie moge wyświetlić wszystkich tabel z bazy bo sa inne nie związane , Chciałem w wybranej tabeli trzymać nazwy tabel ktore maja byc przeszukiwane . Może inaczej , ale zeby sporo przeróbek nie robić strony
![]() robie mysql procedure ale phpmyadmin chyba nie potrafi ich dadac czy co ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dlaczego więc nie dodasz kolejnej kolumny określającej "typ rekordu". Tj.: obecnie masz: tabela_a (id, nazwa), tabela_b (id, nazwa), tabela_c (id, nazwa). Zrób: tabela (id, nazwa, typ).
Nie widzę sensu (a przynajmniej Ty nie podajesz powodu dla którego taki sens by się pojawił) takiej struktury bazy. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tabele powstają dynamicznie? Droga do piekła.
http://datacharmer.blogspot.com/2009/03/no...nd-smoking.html |
|
|
![]()
|
|
W sumie mam jak piszecie .
cyc. Zrób: tabela (id, nazwa, typ). W tej tabeli o takich samych polach przechowuje nazwę innych tabel do przeszukania ... |
|
|
![]()
|
|
Na teraz:
1. Pobierz z tabeli nazwy tabel do przeszukania 2. W PHP zmontuj zapytanie typu Kod (SELECT * FROM tabela1 WHERE warunki) UNION (SELECT * FROM tabela2 WHERE warunki) UNION ... ORDER BY ... LIMIT... Na przyszłość: weź zrób to jakoś po ludzku |
|
|
![]()
|
|
DZięki sparwdze i tak bo coś te procedury w mysql mi nie działają ,ciekawe czy Oralce jes usprawni,
![]() |
|
|
![]()
|
|
U mnie działają.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 21:43 |