![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Na poniższym screenie prezentuje co chciałbym uzyskać ![]() Czyli otwieram stronę widzę nie pełną treść a po najechaniu myszki widzę pełną. Za pomocą jakiej funkcji to zrealizować ? Ma ktoś pomysł, gotowe rozwiązania ? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Hmm, to nie chodzi o funkcję w JS, tylko to zwykły CSS.
![]() Nie chce mi się zaglądać do arkusza na NK, ale strzelam, że jest to manipulowanie własnością overflow. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązanie jest patologiczne ale jest
![]()
Dlaczego ten kod dotyka wszystkie linki a nie tylko jeden wybrany ? Ten post edytował oomaster 7.03.2010, 14:28:35 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
bo odwołujesz sie do wszystkich obiektów. ale tak sie zastanawiam czy Ty chcesz dokładnie co masz w przykładzie. bo z kody wyniki ze po najechaniu chcesz zmieniać Włącz powiadomienie e-mail na Włącz powiadomienie e-mailem o nowych odpowiedziach. bo jak tak to można to toggle() załatwić.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
za pomocą this. i teraz albo dziecko tego elementu albo rodzeństwo albo rodzic.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Poddaje się kompletnie nie rozumiem zasady działania this. Kombinowałem i nic.
Czy ktoś morze mi pomóc i zaprezentować prawidłowy kod z tego przy wykorzystani this, "dzieci" i "rodziców":
Aha i jeszcze mam jedno typowo teoretyczne pytanie. Zrobiłem tak ,że po kliknięciu na element o klasie link wyskakuje na nim element o klasie more. A jak wiadomo wtedy pojawia się kolizja i wszystko miga jak rusza się kursorem więc za pomocą jakiej funkcji zrealizować to aby był widoczny cały czas aż do zjechania z niego ? też użyć show, hide ? Ale jak wkleić do kodu ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie patrzyłem w kod, ale chyba tak powinno być ![]() Ten post edytował sniffer32 8.03.2010, 08:24:44 |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie działa nawet jak usunę :eq(0) . Na marginesie po co jest eg(0) ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
eq(0) - pierwszy znaleziony element. Nie działa bo element o klasie "more" nie jest dzieckiem elementu o klasie "link".
http://api.jquery.com/toggle |
|
|
![]()
|
|
Wszystko niby ok, ale dalej nie działa ?!
|
|
|
![]()
|
|
dałem Ci link post wcześniej, pokaż jaki kod udało Ci się do teraz naskrobać i zobaczymy co jest nie tak
![]() |
|
|
![]()
|
|
Dzięki i sorry źle kod dostosowałem do warunków mojej strony. Wszystko działa tak jak napisałeś
Wielkie dzięki. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:32 |