![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 1 Dołączył: 22.11.2007 Skąd: lbn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
mam sobie folder z plikami *.txt i chciałbym wyświetlić sobie ich zawartość, ale w taki sposób aby pliki utwożone najwcześniej były wyświetlone na początku listy. Trzeba sprawdzić date utwozenia.. to wszystko wiem.. ale jak zrobić to sortowanie?? Może jest do tego jakaś gotowa funkcja?? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 450 Pomógł: 84 Dołączył: 27.11.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teraz w $txt_files masz posortowaną tablicę (flaga SORT_ASC - od najwcześniejszej do najpóźniejszej daty modifikacji, SORT_DESC - na odwrót) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 1 Dołączył: 22.11.2007 Skąd: lbn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok dzięki
Miałem robić tą funkcją ale nie chciałem przerabiać tego co już mam, ale i tak w miarę pisania okazało się ze będzie trzeba ;] Już zaczynałem pisać coś w stylu sortowania bombelkowego .. ale i tak nie wyszło z moim kodem. Witam ponownie. Nie będę tworzył kolejnego wątku bo pytanie podobne.. Jak zmodyfikować taki kod aby dołączyć do niego sortowanie alfabetyczne.. przykładowa nazwa pliku wygląda tak: 'jakaś nazwa.ddmmrrrggmmss.txt'
Próbowałem tak ale teraz nie działa mi funkcja explode()
Dobra działa zrobiłem kilka głupich błędów.. powinno byc i takie tam Ten post edytował tofik1778983 19.03.2010, 14:57:04 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 14:58 |