![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2009 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Mam pobraną stronę dzięki CURL. Chciałbym na tej stronie kliknąć w linki z określonym anchorem (innymi odnośnikami). Czy mógłbym prosić o wskazówkę jak to zrobić?
-------------------- Zapraszam na www.ciekawatechnika.com
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 6 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli na swojej stronie otwierasz inną stronę i chcesz dalej otworzyć w swojej stronie jakiś link z tej innej strony (myślę że o taki ci efekt chodzi) to ja to sobie rozwiązałem tak:
Przepuszczam wszystko przez str_replace i zmieniam domenę wczytanej strony na index.php?moja_zmienna= potem
potem dalej obrabiam co mi potrzeba |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2009 Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Nie do końca o to chodzi. Mam w zmiennej stronę pobraną dzięki CURL. Teraz chce z tej zmiennej wypisac wszystkie (a w zasadzie wybrane) linki (z określonym anchorem). Nie chce w nie klikac, chce załatwić to w CURL. Mowiac prościej. Odpalam skrypt a on sam klika w okresone linki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Sorki, ale to mi nieco śmierdzi jakimś botem jeśli tak to pamiętaj, że tego typu rozwiązań tutaj nie lubimy.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Nie chodzi mi o żadne spamowanie ani nic w tym stylu. Chce z pewnej strony wypisac do zmiennych tekst kryjacy się za linkami. Zapytacie dlaczego? Chodzi o to, że z niewiadomych przyczyn nie ma ona RSS więc po prostu chce sam stworzyć RSS dla tej strony. Pomozecie? Myślałem np. nad petlą w której biorę szukam link, zapisuje i usuwam ze zmiennej wiec po ponownym szukaniu już go nie będzie. Na pewno jest nieco prostrzy sposób.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
W takim wypadku myślę, że powinieneś odczytać strukturę strony i wyszukać te linki z użyciem wyrażeń regularnych, a potem multi_curl, który w tym wypadku powinien być lepszy, gdyż pozwala na równoległe wykonywanie zapytań curla. A te w tym wypadku są lepsze niż każde w kolejce
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie. Wyrażenia regularne... Wciąż głowię się które z nich użyć. strpos? Mogę prosić o wskazówkę z najlepszym rozwiązaniem? Wciąż nie mogę się zdecydować
![]() Ok, udało się, wykorzystałem substr. Mam jednak mały problem. Chcę kod zamknąć w pętli ale szukam funkcji, która policzy liczbę wystąpień danego tekstu w zmiennej. Czy mogę prosić o pomoc? -------------------- Zapraszam na www.ciekawatechnika.com
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 23.07.2025 - 09:48 |