Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [PHP]Klikanie w link w CURL
mperlam
post 5.03.2010, 21:22:22
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (30%)
XX---

Mam pobraną stronę dzięki CURL. Chciałbym na tej stronie kliknąć w linki z określonym anchorem (innymi odnośnikami). Czy mógłbym prosić o wskazówkę jak to zrobić?

--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
d3f3nd3r
post 5.03.2010, 22:29:03
Post #2

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Jeżeli na swojej stronie otwierasz inną stronę i chcesz dalej otworzyć w swojej stronie jakiś link z tej innej strony (myślę że o taki ci efekt chodzi) to ja to sobie rozwiązałem tak:

Przepuszczam wszystko przez str_replace i zmieniam domenę wczytanej strony na index.php?moja_zmienna= 

potem 
  1. if(isset($_GET[moja_zmienna]))
  2.  
  3. {
  4.  
  5. $link="http://domena.pl/".$_GET[moja_zmienna]."";
  6.  
  7. }

potem dalej obrabiam co mi potrzeba

+Quote Post
mperlam
post 5.03.2010, 22:53:43
Post #3

XX---

Nie do końca o to chodzi. Mam w zmiennej stronę pobraną dzięki CURL. Teraz chce z tej zmiennej wypisac wszystkie (a w zasadzie wybrane) linki (z określonym anchorem). Nie chce w nie klikac, chce załatwić to w CURL. Mowiac prościej. Odpalam skrypt a on sam klika w okresone linki.

--------------------
+Quote Post
thek
post 5.03.2010, 23:34:34
Post #4

Grupa: Moderatorzy

Sorki, ale to mi nieco śmierdzi jakimś botem jeśli tak to pamiętaj, że tego typu rozwiązań tutaj nie lubimy.

--------------------
Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
+Quote Post
mperlam
post 6.03.2010, 09:51:24
Post #5

XX---

Nie chodzi mi o żadne spamowanie ani nic w tym stylu. Chce z pewnej strony wypisac do zmiennych tekst kryjacy się za linkami. Zapytacie dlaczego? Chodzi o to, że z niewiadomych przyczyn nie ma ona RSS więc po prostu chce sam stworzyć RSS dla tej strony. Pomozecie? Myślałem np. nad petlą w której biorę szukam link, zapisuje i usuwam ze zmiennej wiec po ponownym szukaniu już go nie będzie. Na pewno jest nieco prostrzy sposób.

--------------------
+Quote Post
thek
post 6.03.2010, 11:41:18
Post #6

Grupa: Moderatorzy

W takim wypadku myślę, że powinieneś odczytać strukturę strony i wyszukać te linki z użyciem wyrażeń regularnych, a potem multi_curl, który w tym wypadku powinien być lepszy, gdyż pozwala na równoległe wykonywanie zapytań curla. A te w tym wypadku są lepsze niż każde w kolejce smile.gif

--------------------
Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
+Quote Post
mperlam
post 6.03.2010, 15:24:48
Post #7

XX---

No właśnie. Wyrażenia regularne... Wciąż głowię się które z nich użyć. strpos? Mogę prosić o wskazówkę z najlepszym rozwiązaniem? Wciąż nie mogę się zdecydować tongue.gif

Ok, udało się, wykorzystałem substr. Mam jednak mały problem. Chcę kod zamknąć w pętli ale szukam funkcji, która policzy liczbę wystąpień danego tekstu w zmiennej. Czy mogę prosić o pomoc?

--------------------
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 23.07.2025 - 09:48