![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nieopatrznie założyłem hasło na bios w laptopie hp omnibook 4050 i zapomniałem jakie to hasło. Wiecie może gdzie nacisnąć aby zresetować ustawienia biosu? Laptop nadaje się co prawda już tylko na żyletki, ale mam do niego sentyment ;-)
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Mnie uczyli, ze nalezy wyciągbnać bateryjke BIOSu i załaczyć na kilka sekund zasilanie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, tylko jak bez "rozbebeszenia" go dobrać się do bateryjki?
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Wydaje mi się, że powinno być dojście od spodu. A jełśi nie, to zawsze mozesz poszukac na sieci listy haseł uniwersalnych dla Twojego BIOSu - każdy soft ma takie..
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mnie uczyli, ze nalezy wyciągbnać bateryjke BIOSu i załaczyć na kilka sekund zasilanie.
Mozna tez odpowiednia zworke wyciagnac... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mozna tez odpowiednia zworke wyciagnac...
Można ... ale tylko wtedy kiedy ona tam jest ... ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powinienes miec 2 miejsca otwierane w laptopie, na srobkach albo zatrzaskach.
1. bateria 2. HDD przy pierwszm albo drugim, po otwarciu poszukaj dziurki na igle, do resetu bios, albo malej klaplaki na bateryjke. Nie sadze zeby hp sie nie zabezpieczyl przed czyms takim. Zycze powodzenia. A co do hasel uniwersalnych to nawet nie wiem czy działaja. -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
Ups, mam tylko jedną klapkę, od gniazda dodatkowej pamięci...
Ale nic, zadzwonię do hp i się wydowiem co i jak. -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 06:28 |