![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem zapytac czy jest możliwośc wykonania skryptu który będzie działał nawet po wyłączeniu danej strony? Chodziłoby mi o coś w stylu prostej gierki internetowej podczas której CAŁY czas wartośc zmiennej $punkty będzie wzrastac nawet jak gracz nie będzie przed komputerem?
ma ktoś jakieś pomysły? PS. To, że nie piszę "c" z kreseczką to nie moja wina - po prostu komputer zaczyna odmawiac posłuszeństwa. Pozdrawiam Marek Winiarski |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałem zapytac czy jest możliwośc wykonania skryptu który będzie działał nawet po wyłączeniu danej strony? Chodziłoby mi o coś w stylu prostej gierki internetowej podczas której CAŁY czas wartośc zmiennej $punkty będzie wzrastac nawet jak gracz nie będzie przed komputerem? ma ktoś jakieś pomysły? PS. To, że nie piszę "c" z kreseczką to nie moja wina - po prostu komputer zaczyna odmawiac posłuszeństwa. Pozdrawiam Marek Winiarski Przez cron możesz coś takiego zrealizować. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak, tylko cóż to takiego jest? Mógłbyś mi podac jakiegoś poradnika dla laików w tym temacie?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
IMHO bez sensu jest ustawianie takiego skryptu na ciągłe działanie. Można te punkty uzależnić od czasu jaki minął od ostatniej akcji do powrotu użytkownika i w momencie ponownego zalogowania uaktualniać ich wartość.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Kipero powiedział Ci własnie JAK najczęściej jest to realizowane. Cron to najczęściej dzialania jak najbardziej ułożone w harmonogram, ale przy ilości operacji jakie najczęściej wiążą się z kontem jest to realizowane poprzez ustawienie zdarzenia i ustaleniem jakichś ram czasowych lub choćby czasu startu. Przy każdym odświeżeniu strony wartość ta jest z serwerem synchronizowana, ale pomiędzy odświeżeniami działa na Twoim kompie jakiś licznik z użyciem JavaScriptu odliczający. Gdyby cron miał tyle zadań to by serwer chyba nic innego niż crona musiał cały czas odpalać
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
kipero wielkie thx:D dzięki, że mnie nakierowałeś teraz mogę się od razu zabierac do roboty!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 19:31 |