![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
wiem, że ogólnie to nie przedszkole, ale może akurat dla kogoś nim będzie mam do zrobienia program w php do zarządzania pewną promocją, program z natury webowy bo oferuje również dostępną po autoryzacji strefę klienta. wąskim gardłem okazała się dla mnie możliwość zasięgania informacji z systemu za pomocą usługi sms, o ile nie mam problemu z komunikacją sms do użytkownika o tyle nie wiem jak rozwiązać to w drugą stronę (np. użytkownik pisze sms'a o treści "ILE" i dostaje za chwilę swój stan punktowy) potrzebuję zapewnić więc komunikację smsem do serwera i jedyne co przychodzi mi do głowy to telefon/modem podpięty do PC który wyposażony zostałby w jakieś oprogramowanie przesyłające to dalej do mojego programu na serwerze www (który musi być zewnętrzny) czy są jakieś prostsze rozwiązania? czy ktoś życzliwy mógłby pokierować moje poszukiwania? z góry dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 10 Dołączył: 5.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kiedyś na internecie widziałem API pod PHP dla obsługi SMSów (odbiór, wysyłanie itp), ale trzeba było płacić za pakiet SMSów. Takie coś było by chyba wygodniejsze.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dla małej liczby SMSów wystarczy zwykły telefon, dla większej potrzebna jest specjalna usługa wykupiona u operatora. Bota smsowego napisać jest prosto, wystarczy pobierać smsy z telefonu do bazy danych. Polecam:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Gammu Program posiada nawet przykładowy kod PHP/mySQL. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 06:18 |