![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 2 Dołączył: 5.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wtam
Posiadam serwis goodstat.pl, hosting którego używałem do tej pory wystarczał mi, jednak serwis rozrósł się potrzebuję bardziej wydajniejszego serwera. Zdecydowałem się na VPS (prywatny serwer wirtualny). Oto moje pytanie: Jaka byłaby dla mnie najlepsza wersja Linuksa: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dodam że goodstat wymaga zasobów CPU w rozmiarach dosyć dużych, ponieważ prowadzi monitoring stron i takie tam... Proszę o odpowiedź - dziękuję. -------------------- Dobro popłaca - zawsze !
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
oczywiście że Debian, jedyny słuszny IMHO.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Tak, jak @piotrooo89 napisał, Debian.
Ewentualnie, jeśli zależy Ci na wsparciu technicznym (płatnym oczywiście): SuSE Linux Enterprise Server (Novell), RedHat Enterprise Linux Server (RedHat), Ubuntu Server Edition (Canonical), Oracle Solaris (Oracle) -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 2 Dołączył: 5.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki tak zrobie. Linuks jest mi obcy
Oj namieszałeś teraz mi, jak debian to debian. -------------------- Dobro popłaca - zawsze !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
z Debianem można super fajne cuda robić, ostatnio w pracy z kumplami prze kompilowaliśmy praktycznie całej jajko pod nasze potrzeby. robimy dostęp sieciowy na serwerze odpalamy naszego Debka i mamy w pełni funkcjonalnego i dostosowanego Linuxa. żyć nie umierać.
ps. nie wiem jaki inne distro reagują na takie zachowania być może (na 90% tak) da się to również w innych zrobić, niemniej podaje Ci przykład z własnego podwórka który na pewno działa. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 821 Pomógł: 111 Dołączył: 11.09.2006 Skąd: Biała Podlaska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ktoś ma jakieś pojęcie o linuxie, to Gentoo i tylko Gentoo. W przeciwnym razie Debian.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Proszę na przyszłość pisać temat w odpowiednich działach. Przenoszę.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja uważam że Debian będzie najlepszy. Jako zachętę powiem, że chodzi szybciej niż Windows 7 na szybszym komputerze!
Debian: Pentium III 600MHZ, 512MB RAM PC133 Windows 7: Pentium C2D 2.4Ghz, 2GB RAM DDRII -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:10 |