![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 507 Pomógł: 2 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jakie nadac prawa dla grupy aby aplikacje instalowane w cms mialy prawa do wgrywania plikow?
chown -R user:psacln * chown -R user:psaserv * |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
0755
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 507 Pomógł: 2 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Święta racja, z rozpędu napisałem uprawnienia dla chmod
![]() Ale po co w sumie chcesz zmieniać właściciela katalogów? -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Święta racja, z rozpędu napisałem uprawnienia dla chmod ![]() Ale po co w sumie chcesz zmieniać właściciela katalogów? Bo pakuje strone u siebie na osx i wgrywam na serwer i tam wypakowuje. Pozostaja moje uprawnienia z mojego systemu znalalzlem odpowiec na jednym z for: " psaserv has permission to all the server side the script and stiff psacln this is for the client side like the website and stuff " Ten post edytował DannyM 5.03.2010, 09:54:01 |
|
|
![]()
|
|
Jeśli serwer docelowy stoi na Linuksie, na nim możesz zmienić uprawnienia na odpowiednie.
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 6 Dołączył: 7.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziwne rzeczy robisz DannyM
Podstawa to manuale na linuksie. Zawsze masz dostepny man chown. Składnia chown to: chown [-fhv] [-R [-H | -L | -P]] owner[:group] file A więc to: Cytat chown -R user:psacln * chown -R user:psaserv * Jest be.. ponadto, psacln i psaserv z tego co mi powiedziało google, jest specyfikacją Pleska.. czyli nie ma nic wspólnego z samym system, jak by rozważyć kwestie rozwiązania.. To co musisz zrobić to zmienić grupę, czyli: chown -R user:grupa /katalog/gdzie/masz/pliki |
|
|
![]()
|
|
To co musisz zrobić to zmienić grupę, czyli: chown -R user:grupa /katalog/gdzie/masz/pliki hehe dziwne rzedzy? no tak mi wygadniej spakowac > wyslac > wypakowac niz slac pojedyncze pliki Tak wiec i tak wychodzi na to samo bo dla pleska bedzie to chown -R user:psacln * dla usera chown -R user:psaserv * dla roota |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:35 |