![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
postanowiłem nauczyć się ZF, wcześniej wszystkie projekty pisałem na CI i Kohana. I od razu na początku mam same problemy, nieznane mi w używanych przeze mnie frameworkach. 1. Czy da się utworzyć projekt bez użycia Zend Tool? Tak po prostu jak np. w CI - ściągając całą strukturę projektu i odpowiednio ręcznie konfigurując? Nie mam dostępu do konsoli na serwerze hostingowym... Instalowanie na każdym moim kompie lokalnie np. xamppa i klepanie linijek w konsoli odpada... 2. Na samym początku mam jakiś problem z wywoływaniem metod z kontrolera. Zainstalowałem na jednym komputerze php, apache'a itd. Poprawnie utworzyłem projekt za pomocą Zend Tool, i teraz wchodząc na główną stronę projektu z adresu localhost/zend/public pojawia się plansza z informacją od zenda - więc wszystko jest ok, ale po dodaniu kolejnej metody do tego samego kontrolera, próba wywołania np. localhost/zend/public/index/show kończy się błędem "Error occured. Application error"... Tak samo nie widzi innych kontrolerów... Czy coś pomijam? Routy? Przekopałem google, próbowałem różnych sposobów, grzebalem w .htaccess i ... nic... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 15:02 |