![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
chciałbym zapytać czy istnieje możliwość powiększania lub zmniejszania wielkości strony w zależności od rozdzielczości przeglądania? Nie chodzi mi o to by robić trzy różne strony, ale aby strona po prostu była zmniejszana tak jakbym używał "ctrl -" ![]() Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwsze rozwiązanie jakie mi przychodzi na myśl, to wykrywanie rozdzielczości w JS i podmiana właściwości CSS dla body.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 251 Pomógł: 34 Dołączył: 7.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A dla mnie jednym z sensowniejszych jest użyciu fluid layout
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No ja niestety przez nieuwagę robiłem stronę na za wysokiej rozdzielczości, i na 1024 wygląda to tak średnio, dlatego miałem nadzieje na funkcję "ala" ctrl - , bo przerobienie tej strony w fluid byłoby bardzo ciężkie ;/
skrypt podany przez kipero nie działa na tej stronie - ale tego się spodziewałem porównanie : ![]() ![]() no i kicha ;/ może jednak ktoś zna jakieś rozwiązanie? Bo pisanie od nowa strony to jest tragedia ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób div otaczający całą stronę #container lub daj na body style:
#container{ width:990px; margin:0 auto;} Spowoduje to wyśrodkowanie strony niezależnie od ustawionej rozdzielczości. Bardzo częsta praktyka. |
|
|
![]()
|
|
wyśrodkowana to ona jest na 900 px, screena musiałem uciąć by nie było za szeroko przy wklejaniu, chodzi o to czy tak duża strona jest w ogóle czytelna...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 11 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szerokość strony nie powinna przekraczać 1000px aby poprawnie wyświetlać się w 1024x720. Ustaw stała dla wszystkich i wyśrodkuj j.w
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.06.2025 - 17:49 |