![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy da się jakoś tak zrobić, aby w:
<textarea cols="45" rows="4" name="name"></textarea> nie było widać suwaczków? wiem, że można kombinować z kolorami, lecz mi chodzi raczej o ustawienie na sztywno pola, bez możliwości wpisania więcej niż się da ("iiiiiii" zajmuje inaczej miejsce niż "OOOOOOO", więc ilość znakow nie wchodzi w grę) Znacie takie sposoby? o ile są możliwe?? Dzięki... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 30.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli zastosujesz tekst w znacznikach <TT> otrzymasz czcionke maszynowa o stalej szerokosci liter. Nie wiem czy nie jest to samo kiedy zastosujesz czcionke monotype. Jesli chcesz nie dopuscic do wpisania wiekszej liczby znakow niz zakladasz uzyj skryptu:
Kod function textCounter( field, countfield, maxlimit ) {
if ( field.value.length > maxlimit ) { field.value = field.value.substring( 0, maxlimit ); alert( 'Maksymalnie mozna wpisac 118 znakow' ); return false; } else { countfield.value = maxlimit - field.value.length; } } a potem: Kod <TEXTAREA NAME="tresc" ROWS = "3" COLS="30" onkeypress="textCounter(this,this.form.counter,118);"></TEXTAREA>
jesli chodzi ci zeby na 100% nie pojawily sie scrollbary to: Kod <textarea style="overflow:hidden"></textarea>
Jeszcze mozesz podawac ilosc dostepnych znakow: Kod <input type="text" name="counter" maxlength="3" size="3" value="118" onblur="textCounter(this.form.counter,this,118);">
Nie wiem czy to rozwiaze twoj problem. -------------------- Maciek Egermeier
GG: 923637 s2175@pjwstk.edu.pl "If everything seems under control, you're just not going fast enough" Mario Andretti |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I właśnie o to:
Kod style="overflow:hidden"
mi szło.... bo słyszałem od fachowca, że nie można, więc nie googlałem za wiele, będąc nastawiony na brak powodzenia, ale jednak na coś się moja dociekliwość przydała ![]() Dzięki raz jeszcze !! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat nie było widać suwaczków
[xml:1:e7d1cbadc5]<textarea style="overflow: hidden;">aaaaaa</textarea>[/xml:1:e7d1cbadc5] |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 07:51 |