![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Mam za zadanie wypisac ile w każdej tabeli jaką mam jest rekordów. i mam pytanie czym to było by najlepiej zrobic Kursorem czy procedura? selectami ok select count(*) from tabela ale jak to zrobic zeby wszystkie tabele były zliczone? I jeszcze jedno jak mozna wypisac nazwę tabeli? jest ona gdzies przechowywana? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 6 Dołączył: 14.01.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
zakladajac ze jest po czym zlaczyc te tabelę to znajac zycie i tak Ci wyjdzie iloczyn kartezjański.
poczytaj o dba views tacy co mieli ten sam problem rozwiazywali to tak http://www.arikaplan.com/oracle/ari72997.html -------------------- "zycia nie mierzy sie liczba oddechow,
ale liczba chwil, ktore zapieraja dech w piersi" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 1 Dołączył: 21.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie równie banalne, co skomplikowane. Co to jest każda tabela jaką mam? Należy do Twojego schematu? Proponuję zapytać user_tables. Każda tabela do której masz dostęp? Zapytaj all_tables. Procedura? Można, ale prościej będzie blokiem anonimowym. Kursor a procedura - to nie substytuty. Proponuję poniższe rozwiązanie:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 05:48 |