![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Problem zapewne błahy, jednak nie mogę przez to przebrnąć. Mam aplikację napisaną w ZF z podziałem na moduły (ZF 1.9.5.). I teraz próbuję przy pomocy Bootstrap.php w powiedzmy module X dostać się do zasobu layoutu. Moim celem jest jedynie dołączenie skryptów js i arkuszy css w sekcji head dokumentu generowanego dla modułu X. Próbowałem tak:
i: Kod Fatal error: Uncaught exception 'Zend_Application_Bootstrap_Exception' with message 'Resource matching "layout" not found' in /var/www/XXX/library/Zend/Application/Bootstrap/BootstrapAbstract.php:687 Stack trace: #0 /var/www/XXX/library/Zend/Application/Bootstrap/BootstrapAbstract.php(622): Zend_Application_Bootstrap_BootstrapAbstract->_executeResource('layout') #1 /var/www/XXX/library/Zend/Application/Bootstrap/BootstrapAbstract.php(579): Zend_Application_Bootstrap_BootstrapAbstract->_bootstrap('layout') #2 /var/www/XXX/application/modules/X/Bootstrap.php(13): Zend_Application_Bootstrap_BootstrapAbstract->bootstrap('layout') #3 /var/www/XXX/library/Zend/Application/Bootstrap/BootstrapAbstract.php(662): X_Bootstrap->_initHtml() #4 /var/www/XXX/library/Zend/Application/Bootstrap/BootstrapAbstract.php(615): Zend_Application_Bootstrap_BootstrapAbstract->_executeResource('html') #5 /var/www/XXX/library/Zend/Application/Bootstrap/BootstrapAbstract.php(579 in /var/www/XXX/library/Zend/Application/Bootstrap/BootstrapAbstract.php on line 687 Plik Bootstrap.php jest we właściwym miejscu (jak w pozostałych modułach, dla których jednak nie zachodziła potrzeba dopisywania czegokolwiek do Bootstrapów), ścieżki się zgadzają, bo sprawdziłem, wszystko powinno działać, jednak nie działa. Próbowałem też tak:
Jednak dalej to samo. Proszę o jakiekolwiek wskazówki/uwagi, co źle robię. -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 10 Dołączył: 6.10.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w application.ini
Kod resources.layout[] =
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po czy przed:
resources.layout.layoutpath = APPLICATION_PATH "/layouts" ? -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
W miejscu TWOJA_NAZWA_MODULU wstaw moduł, w którym chcesz, żeby to działało. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Wow! To naprawdę działa
![]() -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Właśnie zauważyłem, że wkradł się błąd do mojego przykładu powinno być tak:
Oczywiście położenie layoutu to sprawa umowna, ale lubię jak wszystko jest poprawnie napisane ![]() -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Wystarczy też przekierować ścieżkę layoutu dla modułu do lokalizacji, gdzie rezyduje layout ogólny, wspólny dla wszystkich modułów, tak czy siak pomogłeś bardzo, poradziłem sobie, dzięki wielkie. Pozdrawiam.
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 08:48 |