![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam zapytanie a zarazem prosiłbym o pomoc, tworzę wyszukiwarke na stronie i chciałbym aby wyszukiwarka działała tak że po wybraniu z listy danej pozycji wyszukiwał kilka pozycji o różnych atrybutach, konkretniej chciałbym przypisać do danej nazwy wyszukiwanie kilku pozycji konkretnie kilku rozmiarów ciucha Obecnie kod wygląda tak: w takim stanie jedynie bede mogl wybrac i wyszukac jedna pozycje , chcialbym aby działało to tak że pod tedną nazwa np. 34 (S,XS, S/M) wyszukiwarka bedzie mi wyszukiwala wszystkie rozmiary Tzn tak:
niestety tak to nie dziala (chciualem tylko zobrazowac o co mi chodzi probowalem na rozne spoosbyi nie wychodzi moze ktos by mi podpowiedzial jak to maozna roziwazac jesli ni ena option to moze jakies checkboxy (prosilbym o kod) Bardzo z gory dziekuje Pozdrawiam P.s. 05-03-2010 Dziś ćwiczyłem z multiselectem a konkretnie z checkboxem ale tez nie wychodzi kod zrobilem taki
takie zapytanie jest wysylane w adresie przegladarki
jednak czy zaznacze kilka czy jeden checkbox to pazauje tylko jeden dany rozmiar np tylko pierwszy albo ostatni :/ Ten post edytował lupad 5.03.2010, 10:01:09 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Popraw bbcode na odpowiedni tag.
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo każdy rozmiar będzie osobno, albo dla rozmiarów 34 (S,XS, S/M) ustalasz jedno konkretne value np.:
a później w php
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
"Popraw bbcode na odpowiedni tag." a konkretniej ? dzieki
wlasnie niestety nie moge tak zrobic zeby przypisac kikla do jednego atrybutu moze zapytam inaczej czy istnieje taka mozliwosc aby wyszukiwarka wyszukiwala kilka pozycji z jednego atrybutu czyli zeby uzytkownik mogl ew wybrac kilka rozmiarow (moze checbox? tylko jak?) lub zeby zrobic tak ze po wyborze z listy 32 (x,xl,s) wyszukiwarka wyslala zapytanie o wyswietlenie tych wszystkich rozmiarow z ktorych kazdy ma w atrybutach sklepu przypisany inna value ufff ale namieszlaem ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Mozna tak kombinować. Istnieje przecież Multiselect (można wybrać więcej niż jedną opcję). Po stronie serwera jednak musisz to obsłużyć. jak? Popatrz jak w $_POST to wygląda i pokombinuj w zapytaniu z WHERE ... IN ()
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Dziś ćwiczyłem z multiselectem a konkretnie z checkboxem ale tez nie wychodzi
kod zrobilem taki
takie zapytanie jest wysylane w adresie przegladarki
jednak czy zaznacze kilka czy jeden checkbox to pazauje tylko jeden dany rozmiar np tylko pierwszy albo ostatni :/ Ten post edytował lupad 5.03.2010, 10:00:06 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
wszystkim dales name a[2] wiec sie nie dziw ze ci nadpisuje..
ma byc a[] dla kazdego -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Po co checkboxy? Isnieje staruteńki SELECT
![]() Zobacz co takiego dostaniesz w post przy takim numerze, gdy do zaznaczania uzyjesz SHIFT lub CTRL przy zaznaczaniu...
Powód edycji: [thek]: uzupełniłem o klawisze kontrolne jakich używać przy zaznaczaniu.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 20:36 |