![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zrobiłem sobie system do logowania na sesjach ale mam problem:
Po zalogowaniu jest dostęp do dokumentów pdf za pomocą "a href" - ale niestety można się do tego dokumentu dostać bez logowania poprzez bezpośrednie wywołanie: http://strona.pl/zalogowani/test.pdf. Jak to zablokować? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Htaccess, zablokować katalog, dozwolić jedynie skryptowi pobierającemu, który sprawdza czy user jest zalogowany
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przy pomocy .htaccess przekieruj ruch do pliku php, gdzie sprawdzisz, czy użytkownik jest zalogowany.
Jeśli nie jest to wykonujesz: Jeśli jest to wysyłasz header danego rozszerzenia pliku (w tym przypadku pdf), a następnie wykonujesz: Ten post edytował flashdev 4.03.2010, 12:31:46 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 415 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
W katalogu gdzie mam te wszystkie pliki - tj. "zalogowani" utworzyłem plik .htaccess i ćwiczę cały czas... i coś mi nie wychodzi...
![]() Jak zrobić to przekierowanie na plik? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
W katalogu gdzie mam te wszystkie pliki - tj. "zalogowani" utworzyłem plik .htaccess i ćwiczę cały czas... i coś mi nie wychodzi... ![]() Jak zrobić to przekierowanie na plik? Kod RewriteEngine On
RewriteRule ^([a-z0-9\-_]+).pdf$ ?name=$1 Ten post edytował flashdev 5.03.2010, 10:02:15 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dalej nie działa ...
Przepisałem dokładnie ten kod. Gdy się zaloguję nie otwiera mi dokumentu - tylko wyświetla zawartość katalogu, ale nie mogę otworzyć tego dokumentu... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 18:18 |