![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem. Ściągam plik za pomocą curl-a, lecz przy każdym wywołaniu funkcji strona ładuję się, aż plik się ściągnie. Jak zrobić, żeby plik ściągał sie w tle?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam pewien problem. Ściągam plik za pomocą curl-a, lecz przy każdym wywołaniu funkcji strona ładuję się, aż plik się ściągnie. Jak zrobić, żeby plik ściągał sie w tle? Wykonywać skrypt np. ajaxem. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 20.02.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na ajaxie za bardzo się nie znam. Moge dostać jakieś podpowiedzi?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na ajaxie za bardzo się nie znam. Moge dostać jakieś podpowiedzi? A google Ci nie odpowiedział gdy go ładnie spytałeś co to jest ajax? ![]() Mogę Ci podpowiedzieć, że jeżeli chcesz aby ściąganie było transparentne, możesz użyć ajax'u, polecam jQuery (framework javascript'owy), który Ci umożliwi łatwą obsługę tego żądania. Minusem tego rozwiązania, może być fakt, że dla użytkowników bez javascriptu (których jest poniżej błędu statystycznego) plik nie zacznie się ściągać. http://api.jquery.com/category/ajax/ Pzdr. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:00 |