![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 13 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
w jaki sposób mogę w 100% stwierdzić z jakiej strony (domeny) pochodzi zapytanie http? (jedna strona przez curl wysyła zapytanie na druga) Ponieważ HTTP_REFERER moge sobie w curl zmienic to ta metoda odpada. Pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, w jaki sposób mogę w 100% stwierdzić z jakiej strony (domeny) pochodzi zapytanie http? (jedna strona przez curl wysyła zapytanie na druga) Ponieważ HTTP_REFERER moge sobie w curl zmienic to ta metoda odpada. Pozdrawiam Nigdy nie będziesz miał 100% pewności. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 13 Dołączył: 7.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
IP.
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dostane IP servera, a nie domeny... Pobierz ip klienta i podmień w curl jako referer. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Pobierz ip klienta i podmień w curl jako referer. Może mi coś umknęło ale nie łapię tego... Gdybym miał pewność, że referer pozostanie taki jak go sobie ustawiłem nie byłoby tematu. Ktoś na stronie z której przychodzi zapytanie może grzebać w plikach i zmienić ustawienia referera. Co mi da że zamiast referere prześle ip? ![]() Ponadto co mi da samo IP? Mogę sprawdzić jedynie ip serwera na którym leży strona, na takim serwerze może być kilkaset podobnych stron, wszystkie maja to samo IP. |
|
|
![]()
|
|
Może mi coś umknęło ale nie łapię tego... Gdybym miał pewność, że referer pozostanie taki jak go sobie ustawiłem nie byłoby tematu. Ktoś na stronie z której przychodzi zapytanie może grzebać w plikach i zmienić ustawienia referera. Co mi da że zamiast referere prześle ip? ![]() Ponadto co mi da samo IP? Mogę sprawdzić jedynie ip serwera na którym leży strona, na takim serwerze może być kilkaset podobnych stron, wszystkie maja to samo IP. Ajjjjj mój błąd, napisałem referer z racji tego, że Ty o tym pisałeś ;p Chodziło mi o coś takiego:
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
No tak ale koles moze zminic kod na cos takiego: i nici ze sprawdzania. No coz, dzieki za pomoc, bede musial poszukac czegos innego. Pozdrawiam Zawsze możesz użyć jakiegoś programu do kodowania i zakodować tą część kodu. ;p Jak wspomniałem, sprawdzanie po ip jest pozbawione sensu. Ten post edytował fifi209 4.03.2010, 13:24:26 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 02:25 |