![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Używam mojego CMSa na paru stronach, które znajdują się na jednym serwerze. Są w innych katalogach, korzystają z innych baz. Problem jest taki, że gdy zaloguję się do jednego panelu to do panelu drugiej strony nie muszę się logować - jestem automatycznie logowany. Przy czym nie działa to tak na wszystkich stronach. Zauważyłem że problem sprawiają tylko dwie konkretne strony między sobą. Jak to rozwiązać? Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdź te dwie konkretne strony pod kątem kodu, co więcej możemy powiedzieć, jak nie dałeś żadnego kodu źródłowego, w którym masz podejrzenia o błędzie.
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat Jak to rozwiązać? Jeśli masz logowanie oparte na sesjach, zróżnicuj nazwy zmiennych sesyjnych, dodając do nich jakiś unikalny prefix, bo po prostu jak masz na stronie A po zalogowaniu ustawione $_SESSION['zalogowany'] na '1', a na innej logowanie oparte jest na tej samej technice, to tam zmienna $_SESSION['zalogowany'] też będzie miała wartość 1. Zrób np. tak: Dla strony A: $_SESSION['page_A_zalogowany']; Dla strony B: $_SESSION['page_B_zalogowany']; -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli masz logowanie oparte na sesjach, zróżnicuj nazwy zmiennych sesyjnych, dodając do nich jakiś unikalny prefix, bo po prostu jak masz na stronie A po zalogowaniu ustawione $_SESSION['zalogowany'] na '1', a na innej logowanie oparte jest na tej samej technice, to tam zmienna $_SESSION['zalogowany'] też będzie miała wartość 1. Zrób np. tak: Dla strony A: $_SESSION['page_A_zalogowany']; Dla strony B: $_SESSION['page_B_zalogowany']; Raczej ustawić cookie sesji dla podanego katalogu/subdomeny. -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 544 Pomógł: 5 Dołączył: 18.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze zapomniałem wkleić kod ale widzę, że nie był Wam potrzebny
![]() Chyba wygodniejsza metoda to metoda pyro ale przetestuje obie. Dzięki. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 00:59 |