![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 1 Dołączył: 8.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
szukałem w necie coś na ten temat ale nie znalazłem rozwiązania dla swojego przypadku, zapewne problem jest banalny ale cóż nie mogę sobie z nim poradzić. Chodzi o to że ma zdefiniowany wiersz który ma wysokość 34px i dodałem mu obramowanie za pomocą style="border:1px solid #b2b2b2; background-color:#448bbf;" i teraz Firefox i Opera wyświetlają to tak jak trzeba - wysokość jest równa 34px a IE ma z tym problem i dodaje mi po 1 px na górze i dole więc w sumie wiersz ma wysokość 36px - nie wiem jak mam to zrobić aby w IE też było 34. Będę bardzo wdzięczny za wskazówki do rozwiązania tego problemu. Pozdrawiam Ten post edytował xx88zg 3.03.2010, 11:52:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Najszybsze rozwiązanie to chyba użycie jakiegoś hacka pod IE (fuj!) Spróbuj tak, w cssie wartości poprzedzone "_", są widoczny tylko dla IE. Tu masz więcej hacków: http://mynthon.net/articles/css/szybkie_hacki
Powód edycji: [strife]:
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 1 Dołączył: 8.02.2007 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To możne jest rozwiązanie, ale ja mam jeszcze kilkadziesiąt innych tabel na stronie i każda ma inną wysokość - przy tym rozwiązaniu musiał bym stworzyć do każdej tabeli styl, a jak ktoś jeszcze doda inna w CMS to mu tego nie obsłuży.
Zastanawiam się czy w PHP nie pobrać typu przeglądarki i od tego uzależnić wysokości wiersza czy tabeli. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 23:27 |