![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 2 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Jaki byście zaproponowali serwer, dla portalu ze zdjęciami, gdzie jedna galeria będzie zajmowała 30 - 60 MB(odwiedzane 3 ostatnio dodane). Oglądalność dzienna szacowana 2k dziennie, szczytowo w zależności od dnia 4k-6k(raczej sporadycznie). Nad tym serwerem się zastanawiałem: Limit transferu 2000GB (roczny) http://nazwa.pl/serwery-informacje-ogolne.html Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A nie lepiej Ci będzie wykupić przestrzeń na Amazon S3? Taniej wyjdzie.
Serwis trzymasz na dowolnym koncie wirtualnym, zdjęcia na Amazonie. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 135 Pomógł: 158 Dołączył: 19.03.2009 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym polecił trochę tańszy o parę złotych i lepszy w zupełności ci wystarczy OVH
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 2 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja bym polecił trochę tańszy o parę złotych i lepszy w zupełności ci wystarczy OVH Nie wyjdzie taniej ![]() ![]() ![]() Co do Twojego rozwiązania erix, jest ok lecz to będzie profesjonalna witryna, i będzie się liczyła przepustowość. Być może z czasem powiększy się liczba użytkowników(zarejestrowanych jak i nie), i taki darmowy hosting może nie wyrabiać. Mój klient jest w stanie opłacić serwis więc raczej nie będzie większego problemu. Mimo to dzięki za podsunięci rozwiązania, być może wykorzystam je w swoim własnym projekcie, dla zaoszczędzenia pieniędzy ![]() No i jak z tym transferem, wydaję mi się że wystarczy, a jakie jest wasze zdanie? Ps. Serwery Active zamówione w promocji "Serwery za 100 zł! Na dobry start" w pierwszym okresie abonamentowym posiadają limit transferu wynoszący 1000 GB. Jednocześnie skróceniu podlega maksymalny okres czasu przeznaczony na wykorzystanie parametrów serwera do 6 miesięcy. Jak należy to rozumieć? Dostaję na początku 1tb przepustowości danych na 6 miesięcy i jeśli nie wykorzystam to nie przechodzą mi na następne 6 miesięcy, i dostaję 1tb? Ten post edytował Gabrielx 2.03.2010, 22:27:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Co do Twojego rozwiązania erix, jest ok lecz to będzie profesjonalna witryna, i będzie się liczyła przepustowość. Być może z czasem powiększy się liczba użytkowników(zarejestrowanych jak i nie), i taki darmowy hosting może nie wyrabiać. FYI: np. fotka.pl trzyma tam zdjęcia, z tego co mi wiadomo. A Amazon S3 nie jest usługą darmową, nie ma limitów przepustowości, jesteś rozliczany za zużyty transfer i przestrzeń dyskową. Wiele portali korzysta z S3 i nigdy nie słyszałem o padach. Tak BTW: od jakiegoś czasu w ogóle nie biorę do wiadomości faktu istnienia hostingów darmowych, a trzymanie czegokolwiek na serwerze o opłacie niższej niż 100zł rocznie wywołuje u mnie mdłości. Cytat Ps. Serwery Active zamówione w promocji "Serwery za 100 zł! Na dobry start" w pierwszym okresie abonamentowym posiadają limit transferu wynoszący 1000 GB. Jednocześnie skróceniu podlega maksymalny okres czasu przeznaczony na wykorzystanie parametrów serwera do 6 miesięcy. Polskie serwerownie doją kasę, gdzie się da. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:12 |