![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
napisałem skrytp do zamieszczania ogłoszeń ,i jest w nim obsługa sesji gdzie dane są trzymane w SQL i tak, na domowym serwerku (debian 5.0 , Apache2,php5) działa ok ,a na hostingu (suse) jest tak że rekord który trzeba ukatualnić o dane jest uaktualniony ale jednoczeście zostaje zdublowany tylko z innym numerem SID sesji ,sama obsługa w klasie wygląda tak :
dla debugowania dodałem w create session echo 'nowa' i co jest najbardziej zaskakujące ,na chostingu oraz na serwerze w domku pokazuje się tylko raz (czyli tylko raz jest tworzony rekord w SQL ) to skąd mi sie dubluje w bazie ? sprawdzałem na kilku przeglądarlach i to się dzieje tylko na operze (kilka wersji) ,nie mam już pomysłu ![]() Ten post edytował gothye 2.03.2010, 22:17:05 -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem kiedyś bardzo podobny problem, okazało się, że w złym miejscu wstawiałem ob_end_flush i cała strona generowała się 2 razy (przez co widziałem tylko 1 var_dumpa). Jeżeli używasz ob_start("ob_gzhandler"); to problem może być w tym miejscu.
Ten post edytował kazikos 3.03.2010, 00:23:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 6 Dołączył: 31.12.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast echo zrób do testowania file_put_content() (czyli zapisywania do pliku) i będziesz miał pewność jak zachowuje się skrypt.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
rzeczywiście uzuwam ob_start wygląda to w ten sposób że w pliku index mam
ob_start wykonywany kod inkludowane pliku ob_end -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 6 Dołączył: 31.12.2007 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co dokładnie oznacza u Ciebie ten zapis?
sid=? |
|
|
![]()
|
|
napisałem klase do SQL gdzie zapytania za nim zostaną wysłane przechodzą bindowanie ,coś jak w PDO ,co znacznie upraszcza pisanie
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 1.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wrzuć ob_start() i ob_end() w komentarze w takim razie i zobacz czy problem z sesja nadal będzie się pojawiał.
|
|
|
![]()
|
|
niestety to samo po zachaszowaniu
![]() może to wina Suhosina na serwerze ? -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
Cytat SELECT sid,user,value,vdata FROM session WHERE sid=? AND (session_time > UNIX_TIMESTAMP(NOW())-?) LIMIT 1 Ja bym błędu szukał w tym sid=? dałbym sid="?". Miałem takie przypadku że na różnych serwerach różnie jest to interpretowane. Zapytanie może Ci zwrócić 0 i wtedy masz znowu tworzenie nowej sesji (wg Twojego algorytmu). Może tez sprawdź co siedzi w affected_rows? Ten post edytował parzygnat 3.03.2010, 11:48:45 |
|
|
![]()
|
|
parzygnat dodawanie "" załatwia za mnie bindowanie w klasie
![]() -------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
a jak zrobisz cos takiego sid="'.?.'" ?
|
|
|
![]()
|
|
parzygnat - proszę nie chcę tłumaczyć czym jest bindowanie i jak działa ,posuzkaj sobie w google
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.07.2025 - 23:24 |