![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 10.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siema
![]() Zrobiłem sobie formularz przy wykorzystaniu PHP i MYSQL, który dane z formularza zapisuje do tabeli pracownicy. Utworzyłem sobie tabelę klienci i tam pola w niej. Utworzyłem kolejny formularz który ma za zadanie dodawać klienta do bazy. I chciałbym zrobić żeby w polu wyboru był pobierane dane z tabeli pracownicy takie jak Imie i nazwisko. <form action="..."> <select name="nazwa"> <option>$imie $nazwisko</option> <option>$imie $nazwisko</option> (...) </select> </form> Dodałem łączenie z bazą danych <? $username="nazwa użytkownika bazy danych"; $password="hasło do bazy danych"; $database="nazwa bazy danych"; $imie=$_POST['imie']; $nazwisko=$_POST['nazwisko']; mysql_connect(localhost,$username,$password); @mysql_select_db($database) or die("Nie znaleziono bazy danych"); $query="SELECT * FROM pracownicy"; $result=mysql_query($query); ?> Jak umieścić żeby w polu wybory wyświetlić się imie i nazwisko? Ten post edytował radexon 2.03.2010, 10:53:38 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przyszłość wrzucaj kod w odpowiedni bbcode (pomaga uniknąć podobnych błędów):
Nie widzę, gdzie korzystasz z funkcji, do której podałem link. -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:30 |