![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Chciałem na swojej stronie umieścić news'y w taki sposób, że wyświetlane byłyby po 3 przy użyciu FancyBox. I wszystko byłoby w porządku gdyby nie fakt że postanowiłem zrobić przycisk "starsze" "nowsze" i wykorzystać do tego AJAX aby przeładował tylko ten element na stronie... Wszystko ładnie i pięknie tylko po załadowaniu kolejnych wiadomości poprzez AJAX, gdy klikam na link'a, który jest poprawny i powinien uruchomić okno z danym news'em, to nic się nie dzieje ![]() Kod za pomocą którego przesyłam dane w AJAX to: Teoretycznie się nic nie powinno kłócić ze sobą ponieważ i ta funkcja i FancyBox jest oprarta o jQuery, a jednak. Nie znam jQuery na tyle by sobie poradzić z tym. Proszę o jakieś sugestie. Może to jakiś drobny błąd. Pozdrawiam __________________________________________ Sprawdziłem jeszcze czy zadziała FancyBox jeżeli nie będę korzystać z ajax'a tylko umieszczę w odpowiednim div'ie za pomocą innerHTML link który powinien wywołać okno FB z newsem... ale też bez powodzenia. Tak więc zakładam że chodzi o samo umieszczenie zwróconej wartości do jakiegoś div'a. Czy istnieją jeszcze jakieś funkcje w JS które wrzucają treści do konkretnych div'ów? Lub może ktoś ma jakiś pomysł teraz jak to rozwiązać? Ten post edytował fluffy 1.03.2010, 22:44:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaz jak przypisujesz akcje do linków. Jestem prawie pewien, że rozwiązaniem Twojego problemu jest skorzystanie z live().
Edit: Dobra, wiem już na 100% o co biega. live() by pomogło, ale dla standardowego eventu - u Ciebie najprostszym rozwiązaniem będzie: w callbacku ajaxa (funkcja onSuccess) dla wczytanych elementów uruchomić .fancybox(). Ten post edytował lord_t 1.03.2010, 23:32:26 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
akcję do linków przypisuję tak:
<a id="ajax" href="#wiadomosc">wiadomość 1</a> Czy mógłbyś jakoś jaśniej napisać mi jak uruchomić to .fancybox() dla wczytanych elementów? Nie jestem dobry w jQuery ani w Javie ale wiem że to kolejne rzeczy które koniecznie musze opanować i to jak najszybciej... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod function getData(zrodlo, cel) {
$.post(zrodlo, function(returned_data) { $("#test").html(returned_data); $("#test").fancybox(/*jesli w 1. wywolaniu fancyboxa masz jakieś parametry to tu je też daj */); }); } Ten post edytował lord_t 2.03.2010, 00:03:36 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki Panie
![]() Uratowałeś mi nockę ![]() ![]() Wiem to już na bank że muszę uzupełnić wiedzę o JS a już na pewno jQuery bo widzę, że jest świetne ![]() Może na PW zaproponowałbyś jakieś książki czy serwisy do przestudiowania... Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 00:48 |