![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam pewien problem. Znalazłem taki skrypt w necie
<?php /********************************************* * plik formularz.php *********************************************/ $pole1 = trim($_POST['pole1']); $pole2 = trim($_POST['pole2']); if(empty($pole1) and empty($pole2)) { // prosty formularz zawierający dwa pola echo '<form action="" method="post"> <input type="text" name="pole1" style="width: 200px;" /><br /> <textarea name="pole2" style="width: 200px; height: 100px;"> </textarea><br /> <input type="submit" value="Zapisz" /> </form>'; } else { // dane pochodzące z formularza $dane = $pole1."`".$pole2."\n"; // przypisanie zmniennej $file nazwy pliku $file = "baza.txt"; // uchwyt pliku, otwarcie do dopisania $fp = fopen($file, "a"); // blokada pliku do zapisu flock($fp, 2); // zapisanie danych do pliku fwrite($fp, $dane); // odblokowanie pliku flock($fp, 3); // zamknięcie pliku fclose($fp); echo "Dane zostały zapisane!<br />"; echo "<a href=\"podglad.php\">Zobacz wpisane dane</a>"; } ?> Potrzebuję tylko żeby w tabelce, która służy do wpisywania treści wyświetliła się treść już istniejąca (żeby została odczytana z baza.txt). Żeby można ją edytować a nie pisać od nowa. Nie znam się na php zbytnio a jest mi to potrzebne. Proszę o pomoc. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 6 Dołączył: 9.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pomyliłeś fora bo to nie giełda i tu nikt nie będzie pisał ci skryptu.
Tu szuka się pomocy jak coś nie działa - ale sam skrypt wykonuje się samemu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Naucz się obsługi na bazach danych a nie plikach.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisałem w dziale przedszkole. Nie posługuję się na co dzień php a potrzebuje tylko dopisać tu linijkę czy dwie skryptu. to chyba niewiele. nie chce używać tu bazy danych. chodzi mi o niewiele prawda?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 13:46 |